Malatya'da Kayısı Bahçelerine "erik Koşnili" Tehdidi

Malatya'da, kayısı bahçelerinde "erik koşnili" isimli zararlının görüldüğü bildirildi.

Malatya'da, kayısı bahçelerinde "erik koşnili" isimli zararlının görüldüğü bildirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, son zamanlarda Malatya'da erik koşnili denilen bir zararlıyla mücadele için kayısı üreticilerinin yoğun olarak müdürlüğe başvurduğu belirtildi.

Bahçe kontrollerinde ilaçlama zamanının doğru tespit edilmediğinin görüldüğüne değinilen açıklamada, zararlıyla mücadele şekli hakkında şu bilgiler verildi:

"Zararlının etkin olduğu yerlerde kış sonu veya ilkbahar başında bulaşık dallar budanarak bahçeden uzaklaştırılmalıdır. Ağaçların kuvvetli bulundurulması, bakımlarının uygun olarak yapılması ve sık dikimden kaçınılması da genel kültürel önlemler arasında sayılabilir. Mart sonu, nisan başında yazlık ilaçlama yapılmalıdır. Bahçelerinde erik koşnili zararlısı görülen çiftçilerimiz il veya ilçe müdürlüklerimize müracaat ederek teknik tavsiyeler doğrultusunda hareket etmelidir."

Reklam
Reklam

Muhabir: Yeter Erdine

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: