Malatya’da Kayısı Hasadı Başladı

Temmuz ayında artması beklenen kayısı hasadı, genelde alçak kesimlerdeki bölgelerde başlarken, diğer bölgelerde Temmuz ayının...

Temmuz ayında artması beklenen kayısı hasadı, genelde alçak kesimlerdeki bölgelerde başlarken, diğer bölgelerde Temmuz ayının ilk haftasında hasadın başlayacağı belirtildi.

Bu yıl 413 bin ton yaş, 89 bin ton da kuru kayısı rekoltesi beklenirken, ilk baharda yaşanan don ve dolu olayları nedeniyle bu yıl beklenen rekolte gerçekleşmedi.

Battalgazi İlçesi’nde kayısı hasadı yapan bir kadın, bahçenin kendilerinin olmadığını, kayısıyı almaları nedeniyle kurutmalık kayısı yaptıklarını söyledi.

Kayısı üreticisi Ramazan İpek ise geçen yıl rekolte fazlalığı nedeniyle kayısıdan beklenen geliri elde edemediklerini ifade ederek, bu yıl da seyrek olduğunu, ancak bazı kayısılarda dolu yarası bulunduğunu belirtti. İpek, üreticinin alın terini karşılayacak gelir elde edemediklerini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Dünyada en fazla Türkiye’de Türkiye üretiminin de yüzde 80’inin elde edildiği Malatya’da üretilen kayısıların yüzde 90’a yakını kuru olarak ihraç ediliyor. Kayısının ekonomik getirisi ile ülke ekonomisine yılda 350 milyon dolar civarında döviz girdisi sağlanıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: