Malatya'da kent merkezine 2 bin 200 ağaç dikilecek

Malatya Belediye tarafından kent merkezinde düzenleme çalışmaları tamamlanan cadde ve sokaklara, 7 farklı türde 2...

Malatya Belediye tarafından kent merkezinde düzenleme çalışmaları tamamlanan cadde ve sokaklara, 7 farklı türde 2 bin 200 gelişmiş ağaç dikilecek.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, belediye fidanlığında yeni alınan ve dikimi yapılan yetişkin fidanları inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Şehrin yeşillenmesi adına son yıllarda önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Çakır, göreve geldiklerinden bugüne kadar yaklaşık 36 bin adet gelişmiş ağaç diktiklerini, şimdi de 2 bin 200 tane daha dikeceklerini ifade etti.

Reklam
Reklam

Çimlendirme, gül dikimi ve çiçeklendirme çalışmalarıyla Malatya yaşanabilir, modern bir şehir haline dönüşmeye başladığını dile getiren Çakır, "Çapları 18–32 santimetre arasında, 2 bin 200 dolayında 7 çeşit yetişmiş fidan türü, düzenlemesi biten cadde ve sokaklara dikilmeye başlandı. Amacımız, şehrimizin iklimine uygun, gelişmiş, büyük ağaçlar dikmektir. Daha önce yaptığımız çalışmalar sonucunda şehrimizin iklimine uygun olarak belirlediğimiz değişik türde 22 çeşit ağacı dikmeye başladık. Şu anda 2 bin 200 civarında ağaç dikimini gerçekleştiriyoruz. Bunlardan 600 tanesi Japon Kurtbağrı ağacı, 235 adedi hatmi, 100 adet atkestanesi, 140 adet dış budak, 480 adet erguvan, 300, adet baston formlu zakkum ve 300 adedi de oya ağacı. Dikimi yapılmakta olan ve ithal edilen 2 bin 200 yetişmiş fidanın toplam maliyeti 1 milyon 500 bin lira civarındadır." diye konuştu.

Ağaçların dikilmesinin yanı sıra yaşatılmasının daha da önemli olduğunu belirten Başkan Çakır, daha önce ağaçların vahşi sistemle sulandığını ancak, son zamanlarda otomatik sulama sistemine geçildiğini dile getirdi. Çakır, bu kapsamda 186 kilometre uzunluğunda fıskiye sistemi, 36 kilometre uzunluğunda da damlama sistemi döşendiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Çakır, “Toplamda 280 bin metrekare çimlendirme çalışması yaptık. Çimlendirme, gül dikimi ve çiçeklendirme çalışmalarıyla Malatya yaşanabilir, modern bir şehir haline dönüşüyor. Burada önem verdiğimiz konu, Malatya’da daha önce olmayan ama iklimimize uygun, ender ve güzel ağaçların dikilmesi. Bu çalışmalarımız bundan sonra düzenleyeceğimiz caddelerde de devam edecek.” şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından ağaç dikimi yapan Çakır, Cirikpınar Mahallesi'nde yapılan kaldırım ve yol yenileme çalışmalarını da inceledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: