Malatya’da Kutlu Doğum etkinliği yoğun ilgi gördü

Malatya’da Rahime Batu Mezunları Derneği (BATUDER) tarafından Hz. Peygamber (sav)’in doğum yıldönümü nedeniyle düzenlenen program...

Malatya’da Rahime Batu Mezunları Derneği (BATUDER) tarafından Hz. Peygamber (sav)’in doğum yıldönümü nedeniyle düzenlenen program yoğun ilgi gördü.

Kutlu Doğum Haftası kapsamında Malatya Spor Salonu’nda düzenlenen program, İstiklal Marşı'nın okunması ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Malatya Müftüsü Hacı Yusuf Gül, etkinlikte yaptığı konuşmada, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Kutlu Doğum Haftası'nı çeyrek asırdır, Hz. Muhammed(sav)'i anmak ve anlamak, yüreklerde var olan sevgiyi, O'nu bilmeye, anlamaya dönüştürmek için hem Türkiye'de hem de yurt dışında güzel bir gelenek olarak başlattığını söyledi.

Reklam
Reklam

Kutlu Doğum Haftası'nın bütün dünyayı kucaklayan bir haftaya dönüştüğünü, buna herkesin, bütün insanlığın ihtiyacı olduğunu dile getiren Gül, şöyle konuştu: “Çünkü insana olan bakışımız değişti. Peygamberimizin insanı kucaklayan o rahmetli, merhametli bakışına hepimizin ve bütün insanlığın ihtiyacı vardı. Tabiatı hoyratça kullanıyoruz. Sevgili Peygamberimiz (sav)'in bütün kainatı, bütün tabiatı Müslüman kabul eden, bütün kainatı Allah'ın ayetleri kabul eden o rahmet yüklü mesajlarına bütün insanlığın ihtiyacı vardı."

Müftü Gül, bu yıl ki konularının 'kardeşlik', 'kardeşlik ahlakı' ve 'kardeşlik hukuku' olduğunu, çünkü insanların küresel ölçekte 'aynı topraktan, mayadan, hamurdan, çamurdan' yaratıldığını unuttuğunu vurguladı.

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise “Çocuklarımızın artık okullarda seçmeli olarak Kur'an-ı Kerim'i, onun yanında Hazreti Peygamber(sav)'in hayatını öğrenecek olmaları, istikbalimiz adına, ülkemizin ve milletimizin geleceği adına hiç tartışmasız büyük bir fırsat. Böyle bir fırsatı sağlamanın, çocuklarımız için, aileleri için böyle bir imkanı ve zemini inşa etmenin bahtiyarlığı içindeyiz.” dedi.

Reklam
Reklam

BATUDER Başkanı Mehmet Ali Yaşaroğlu da Kutlu Doğum Haftası’nda çok anlamlı bir etkinlik gerçekleştirmenin, Hz. Peygamber’in ulvi mesajlarının dile getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını anlattı.

Etkinlikte tasavvuf müziği sanatçısı Ertuğrul Erkişi, sevilen eserlerini salonu dolduranlar için seslendirdi. Etkinlikte etkinliğe sponsor olarak destek veren genç işadamlarına, dernek adına, Milletvekili Öznur Çalık ve Müftü Hacı Yusuf Gül tarafından plaket verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: