Malatya'da Merkezi Hastane Randevu Sistemi hizmete girdi

Malatya’da Merkezi Hastane Randevu Sistemi uygulanmaya başladı. Uygulama kapsamında hastalar 182 numaralı telefonu arayarak Sağlık...

Malatya’da Merkezi Hastane Randevu Sistemi uygulanmaya başladı. Uygulama kapsamında hastalar 182 numaralı telefonu arayarak Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerde sıra beklemeden muayene olmak için randevu alabilecek.
Malatya İl Sağlık Müdür Vekili Osman İçel, Sağlık Bakanlığı'nın, Türkiye'de daha etkin ve verimli bir şekilde vatandaşların sağlık hizmetlerine ulaşabilmesi amacı ile Sağlıkta Dönüşüm Projesi'ni hazırladığını belirtti. Bu proje kapsamındaki çalışmaları büyük ölçüde gerçekleştirdiklerini ve zincirin en önemli halkalarından biri olan MHRS'yi 2011 yılında hayata geçirdiklerini kaydeden İçel, Malatya’da da sistemin devreye sokulduğunu ifade etti. İçel, vatandaşların artık 182 numaralı telefonu arayıp kendi randevusunu aldıktan sonra sıra beklemeden randevu saatinde muayene olma imkanına kavuştuğunu dile getirdi.
Uygulamanın 28 Kasım'da başladığını kaydeden İçel, vatandaşların sistem üzerinden Sağlık Bakanlığı'na bağlı devlet hastaneleri ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nden randevu alabileceklerini anlattı. Hastaların muayene olmak için bir gün önce 182 numaralı telefonu arayarak canlı operatörden kendi istediği hastane, poliklinik, hekim ile ağız ve diş Sağlığı Merkezi'nden randevu alabileceklerini kaydeden İçel, vatandaşların ayrıca internet aracılığı ile hastanenin web sitesinden randevu alabileceklerini ifade etti. Sistemden nasıl randevu alınabileceğini de anlatan İçel, ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından 182 numaralı Sağlık Bakanlığı MHRS Çağrı Merkezi'ni arayan vatandaşların operatöre T.C. kimlik numaralarını söyleyerek randevu alabileceklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz