Malatya'da Müslüman Kardeşler'e Destek

 Mısır ve Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu, Mısır'ın Rabiatul Adeviyye Meydanı'ndakilere destek için Malatyada "ümmet iftarı" düzenledi.

Mısır ve Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu, Mısır'ın Rabiatul Adeviyye Meydanı'ndakilere destek için Malatyada "ümmet iftarı" düzenledi. Abdullah Gül Parkı'nda toplanan vatandaşlar, yerde kurulan sofralarda iftar yaptı. Akşam ezanının okunmasıyla katılımcılar su, hurma ve simitten oluşan iftariyeliklerle orucunu açtı. Kılınan akşam namazının ardından platform adına basın açıklaması yapan Abdulsamet Başaran, Mısır'da milyonların Müslüman Kardeşler önderliğinde darbeye direnmeye, Suriyedeki kardeşlerinin ise en ufak geri adım atmadan Baas diktatörlüğüne karşı mücadele etmeye devam ettiğini kaydetti. Başaran, Mısır'ın bütün şehirlerinde can ve kan pahasına direniş hareketleri sürerken, Suriye halkının da üzerlerine yağan bombalar ve her gün verdikleri yüzlerce şehide rağmen teslim olmadıklarını belirtti. Mısır ve Suriye'de direnen kardeşlerinin asla yanlız olmadığını kaydeden Başaran, sözlerini şöyle sürdürdü: "İstanbul'un, Ankara'nın, Konya'nın, Elazığ'ın, Muş'un, Diyarbakır'ın, Çorum'un, İzmir'in, Kayseri'nin, Zonguldak'ın, Malatya'nın, Şanlıurfa'nın, Gaziantep'in, Kayseri'nin, Balıkesir'in kalbi Kahire'de, İskenderiye'de, Şam'da, Hama'da, Humus'ta ve Halep'te atıyor. Annelerimiz, ninelerimiz onlar için dua ediyor. Onların acıları bizim acılarımız, zaferleri bizim zaferlerimizdir." Başaran, Mısır'da ve Suriye'de eninde sonunda, onuru ve şerefi için direnen kahramanların kazanacağını sözlerine ekledi. İftara AK Parti İl Kadın ve Gençlik Kolları, Milli Türk Talebe Birliği Malatya Şubesi, İnsani Yardım Vakfı, Hanımeli Derneği üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz