Malatya’da 'öğrenci andı' kaldırılsın eylemi

Malatya’da ilköğretim okullarında okunan ‘öğrenci andı’nın kaldırılmasını isteyen bir grup Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem...

Malatya’da ilköğretim okullarında okunan ‘öğrenci andı’nın kaldırılmasını isteyen bir grup Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yaptı.
İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Malatya Şubesi üyesi bir grup, ilköğretim okullarında her sabah okunan ‘öğrenci andı’nın kaldırılması talebiyle Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplandı. Burada Türkçe, Kürtçe ve Arapça yazılı pankartlar açan ‘öğrenci andı’nın kaldırılmasını istedi.
Dernek Malatya Şube Başkanı Kadir Yılmaz, grup adına burada yaptığı açıklamada, ilköğretim okullarında her sabah okutulan andın ülkedeki farklı etnik grupları yok saydığını söyledi.
Yılmaz, şöyle devam etti: “Etnik kimlikleri farklı olan insanlara okutulan bu and, ayrımcı, dışlayıcı, çocuk hakları sözleşmesi başta olmak üzere doğal ve ilahi hukuka aykırı tek tipleştirici, farklılıkları yok sayan, hatta zor kullanarak değiştiren Türkleştirme politikasının esas alındığı, ilkel milliyetçi dayatmanın militarist toplum kurma özleminin ürünü bir anttır" iddiasında bulundu.
Yılmaz, "Andımız olarak adlandırılan bu metnin ilköğretim okullarında artık okutulmamasını talep ediyoruz." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz