Malatya'da otobüs şoförlerine yolcuyla iletişim dersi

Malatya Belediyesi'ne bağlı Ulaşım Hizmetleri AŞ (MOTAŞ) tarafından şirkette çalışan şoförlere uygulamalı direksiyon, motor, insan...

Malatya Belediyesi'ne bağlı Ulaşım Hizmetleri AŞ (MOTAŞ) tarafından şirkette çalışan şoförlere uygulamalı direksiyon, motor, insan ilişkileri, empati kurma gibi konularda eğitim verildi.
Malatya Belediyesi, geçen ay otobüs filosuna 15 yeni otobüs daha ekleyen şirket, yeni nesil araçları tanıtmak için çalışanlarına uygulamalı eğitim verdi. Makine mühendisi ve otomotiv yüksek mühendisi Fehmi Özden ile mekanik teknisyeni Mustafa Polat, otobüs şoförlerine, 12 metrelik alçak tabanlı ve engelli erişebilirliğine uygun araçların çalışma prensipleri ve teknik özelliklerini anlattı. Uzmanlar, araçların sürücü kumandaları, donanımı, çalıştırma ve kullanma kuralları, araçların bakımı, teknik donanımları, motor özellikleri ve araçların elektronik kontrol sistemleri hakkında bilgi verdi.
MOTAŞ Genel Müdürü Hasan Alıcı ise iş kalitesinin arttırılmasına yönelik en önemli adımlardan biri olan hizmet içi eğitimleri her ay düzenli olarak gerçekleştirdiklerini belirtti. Alıcı, amaçlarının Malatya'daki ulaşım hizmetinin çağdaş bir yapıya kavuşmasını sağlamak olduğunu ifade ederek, “Personelimize verdiğimiz eğitimlerimiz insan ilişkileri, davranış biçimleri ve empati kurma konularında veriliyor. Bununla da sınırlı kalmayıp teknik eğitimler de veriyoruz." dedi.
Çalışanların yeni alınan, motor özellikleri farklı ve elektronik kontrol sistemine sahip yeni nesil araçları yakından tanımalarının önemli olduğunu vurgulayan Alıcı, "Teknik özelliklerini tamamen öğrenmeleri, sürüş güvenliği ve kalitesi bakımından oldukça önemlidir. Bu nedenle şoförlerimize teknik eğitimler vererek mesleki bilgi ve becerilerinin artırılmasını sağlıyoruz." ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz