Malatya'da proje yazma eğitimleri tamamlandı

Merkezi Malatya’da bulunun Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerine hizmet veren Fırat Kalkınma Ajansı (FKA)...

Merkezi Malatya’da bulunun Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerine hizmet veren Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından düzenlenen proje yazma eğitimleri tamamlandı.
FKA Genel Sekreteri Fethi Altunyuva, ‘Turizm ve Sanayi Altyapısının Geliştirilmesi’ ile ‘Turizm Sektörünün Geliştirilmesi’ mali destek programları kapsamında TRB1 Bölgesi illeri Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli'de düzenlenen proje yazma eğitimlerinin sona erdiğini, eğitimlere kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları ve kar amacı gütmeyen birlik ve kooperatifleri temsilen yaklaşık 160 kişinin katıldığını söyledi.
Eğitimlerde proje kavramı, mantıksal çerçeve analizi ve başvuru formu ve proje bütçesinin hazırlanması konularında ajans uzmanları tarafından ayrıntılı bilgiler verildiğini ifade eden Altunyuva, bu eğitimlerin bölgedeki proje hazırlama kapasitesinin artırılmasına önemli katkı sağladığını ve bu eğitimlerle kazanılan bilginin pratikte kullanılmasıyla gerek FKA'nın, gerekse proje temelli hibe programları bulunan ulusal ve uluslararası diğer kuruluşların desteklerinden bölgenin azami ölçüde faydalanmasına imkan sağlanacağını kaydetti.
Altunyuva, sonbahar aylarında tarım ve imalat sektörlerinde faaliyet gösteren ticari işletmelere yönelik olarak ilan edilecek yeni destek programlarıyla birlikte Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli illerinde yeni proje yazma eğitimleri düzenleneceğini bildirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz