Malatya'da, "borçlar Kanunu Sempozyumu" Düzenlendi

Malatya İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile Malatya Barosu işbirliği ile "6098 Sayılı Türk Borçlar Kanunu...

Malatya İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile Malatya Barosu işbirliği ile "6098 Sayılı Türk Borçlar Kanunu Sempozyumu" düzenlendi.

Hoca Ahmet Yesevi Salonu'nda yapılan sempozyuma İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, Vergi Mahkemesi Başkanı Metin Kahraman, Baro Başkanı Avukat Eyüp Kutlubay, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Hukuk Fakültesi dekanı Prof. Dr. Kemal Şenocak, 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe girecek olan borçlar kanunu ile ilgili olarak yapılan değişikliklerin ele alınacağını belirtip sempozyumun başarılı geçmesini diledi.

Reklam
Reklam

Daha sonra dört oturumla gerçekleştirilen sempozyumda, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Veysel Başpınar "Türk Borçlar Kanunu'nun Genel Değerlendirmesi" Prof. Dr. Hasan Seçkin Ozanoğlu "Genel İşlem Şartları" ve Yrd. Doç. Dr. Süleyman Yılmaz "Kefalet Hukukunda Yapılan Değişiklikler" Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Doğan "Kira Hukukunda Yapılan Değişiklikler", Melikşah Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Murat Şen "Hizmet Sözleşmesinde Yapılan Değişiklikler", Doç. Dr. Yusuf Büyükay "Borcun İfası ve İfa Edilmemesi ile İlgili Değişikliklerin Değerlendirilmesi", Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. M. Fadıl Yıldırım "Eser ve Vekalet Sözleşmelerinde Yapılan Değişikliklerin Değerlendirilmesi", İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesi Arş. Gör. Dr. Adem Yelmen ise "Türk Borçlar Kanunu'nda Zaman Aşımı Süreleri ile İlgili Değişiklikler" konularında bilgiler verdiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: