Malatya'da "selenyum 74" Operasyonu

Darende ilçesinde polisin yaptığı operasyonla bir otomobilin motor kısmına gizlenmiş, piyasa değerinin yaklaşık 4 milyon dolar olduğu bildirilen yarım kilo

Darende ilçesinde polisin yaptığı operasyonla bir otomobilin motor kısmına gizlenmiş, piyasa değerinin yaklaşık 4 milyon dolar olduğu bildirilen yarım kilo "selenyum 74" maddesi ele geçirildi.

Bir ihbarı değerlendiren İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Malatya-Kayseri kara yolunun Darende girişinde Diyarbakır'dan geldiği öğrenilen 34 YN 1035 plakalı Ş.E (42) yönetimindeki otomobili durdurdu. Araçta detaylı arama yapan ekipler, motor kısmına gizlenmiş demir bir kavanoz içerisinde 500 gram "selenyum 74" maddesi buldu.

Reklam
Reklam

"Seleniumi izotope 74 se" ibaresinin bulunduğu kavanozu, Diyarbakır'dan temin ettikleri ve satmak üzere İstanbul'a götürdükleri öğrenilen sürücü Ş.E. ile araçta bulunan H.D gözaltına alındı. Şahısların, kaçakçılık suçundan sabıkalarının olduğu ve aracı Diyarbakır'dan kiraladıkları belirlendi.

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Piyasa değerinin yaklaşık 4 milyon dolar olduğu bildirilen maddenin incelenmek üzere Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'na gönderileceği belirtildi.

"Selenyum 74"ün cam ve plastik üretimiyle, kanser ve kalp hastalıklarının tedavisinde kullanıldığı bildirildi.

Muhabir: Aslan Tektaş / Tuba Karahan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: