Malatya'da seyyar sinema yola çıkıyor

Malatya Belediyesi tarafından Sosyal Destek Programı kapsamında hazırlanan ‘Seyyah Sinema ve Tiyatro’ isimli proje Devlet...

Malatya Belediyesi tarafından Sosyal Destek Programı kapsamında hazırlanan ‘Seyyah Sinema ve Tiyatro’ isimli proje Devlet Planlama Teşkilatı’nca kabul edildi. Proje çerçevesinde Malatya Belediyesi bir TIR dorsesi sinema ve tiyatro sahnesine dönüştürdü. Oluşturulan mobil sinema kentin en yoğun noktalarından kırsaldaki en ücra köşelere kadar giderek film gösterimi yapacak
Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yaptığı açıklamada, temel belediyecilik hizmetlerinin yanında eğitim, kültür ve sosyal projelerine de önem verdiklerini söyledi.
Bu kapsamda kurulu bulunan eğitim merkezin ücretsiz kurs verdiklerini anlatan Çakır, burada eğitim gören 220 öğrenciden 63’ünün başarılı olduğunu aktardı.
Sanat merkezi bünyesinde 17 ayrı dalda 700 kişiye kurs verildiğini belirten Çakır, “Hemşerilerimize verdiğimiz bu hizmetlerin ne kadar önemli olduğu, bizzat Sayın Başbakanımızın elinden almış olduğumuz ödül ile de kanıtlanmış oldu.” dedi.
DPT’ye sundukları ‘Seyyah Sinema ve Tiyatro’ isimli projelerinin SODES kapsamında destekleneceğini dile getiren Çakır, “Söz konusu bu proje ile anne-baba ve çocuk bir arada sinema ve tiyatro izleme kültürünü oluşturma, yöre insanlarının sosyo-kültürel etkinlikler arcılığıyla düşünsel ilgilerinin artırılması ve böylece toplumun bütünleşmesi hedeflenmektedir. Belediyemiz tarafından 'Seyyah Sinema ve Tiyatro' projesi kapsamında görmüş olduğunuz TIR dorsesi alınarak, sinema tiyatro gösterimleri için uygun hale getirildi. Sinema salonundan geri kalmayacak şekilde donatılan dorse; aynı zamanda tiyatro gösterimleri için de sahne olarak kullanılabiliyor. Düzenlenen dorse üzerinde, elektrik ihtiyacının kesintiye uğramaması için jeneratör temini de sağlanmıştır.” diye konuştu.
Oluşturulan mobil sinema ile kırsalda bile sinema gösterimi yapılacağını vurgulayan Çakır, “İlk etapta 83 mahallemiz belli bir program doğrultusunda ziyaret edilerek buralardaki mahalle sakinlerine sinema ve tiyatro gösterimleri yapılacak. Daha sonra da 13 ilçemiz tek tek gezilerek buralarda da gösterimler sunulacak. Bu proje ile 9 aylık süre içerisinde yaklaşık 483 bin kişiye ulaşılması hedefleniyor. 9 ay sürecek olan proje sonunda, belediyemiz bu projeyi sonlandırmayarak, devam ettirecektir.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz