Malatya'da Şiddeti Önleme Ve İzleme Merkezi Kuruldu

Malatya'da Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi kuruldu.

Malatya'da Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi kuruldu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, kuruma bağlı kurulan Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi'nin bir süre sonra açılışı yapılacak. Merkezi tanıtmak amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde bir toplantı düzenlendi.

İl Müdürü Hidayet Bozkurt, merkezin yapacağı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Merkezde, şiddet görenlere sosyal, psikolojik ve hukuki destek verileceğini belirten Bozkurt, "Şiddet gören kadın için koruma kararı alacak, gerekirse kadın başka ile nakledilecek" dedi.

Reklam
Reklam

Şiddet mağdurlarına sağlık kontrolü dışındaki tüm hizmetlerin bu merkezde verileceğini anlatan Bozkurt, "Mağdurlar, sağlık raporlarının alınması ve tedavileri sürecinde sağlık kuruluşlarından öncelikli olarak yararlandırılacak. İfadeleri, polis tarafından merkezde bulunan ifade alma odasında alınacak. İvedilikle koruma kararı alınması ve uygulanması sağlanacak. Tüm süreçlerin kolluk nezaretinde gerçekleştirilmesi, güvenlik önlemlerinin etkin bir şekilde takip edilmesi sağlanacak" diye konuştu.

Bozkurt, şiddet görenlerin meslek edindirme kurslarına yönlendirileceğini belirterek, merkezin sağlıklı çalışması için ilgili tüm kurumların koordinasyon içinde çalışmasının gerektiğini sözlerine ekledi.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç ve bazı kurumların il müdürleri katıldı.

Muhabir: Yeter Erdine

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: