Malatya'da SODES projeleri kapsamında kurslar açılacak

Malatya'da çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırlanan projeler çerçevesinde kurslar...

Malatya'da çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırlanan projeler çerçevesinde kurslar açacak.
Malatya Vali Yardımcısı Şükrü Özcan, SODES projeleri kapsamında bazı kurslar açılacağını belirtti. İl Milli Eğitim Müdürlüğünce çıpıt dokuma, bayan kuaförlük ve cilt bakımı, telkari (gümüş işlemeciliği), bez bebek, iğne oyası, takı tasarımı, müzik aletleri yapımı ve çinicilik kursları açılacağını anlatan Özcan, İl Özel İdaresi'nce cam üfleme, boncuk yapımı, alevle çalışma kursu açılacağını anlattı.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce bakır işçiliği, kilim ve heybe yapımı, Oltu taşı işlemeciliği, bıçak çakı yapımı, tahta kaşık ve kemik tarak yapımı kursları açılacağını ifade eden Özcan, Merkez ve İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı'nca da ahşap oymacılığı ve baston yapımı taş baskı, rölyef kurslarının açılacağını dile getirdi.
Özcan, bu kurslara katılmak isteyenlerin en kısa sürede ilgili kurumlara başvurmalarını istedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz