Malatya'da tarım teknolojileri ve gıda fuarı açıldı -Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine,Hayvancılık ve Gıda Fuarı, 3 gün açık kalacak

Malatya'da bu yıl 6'ncısı gerçekleştirilen "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı" açıldı.

Malatya'da bu yıl 6'ncısı gerçekleştirilen "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı" açıldı.

Malatya Valisi Ulvi Saran, Malatya Belediyesi Kültür A.Ş'nin organize ettiği fuarın açılışında yaptığı konuşmada, açılışa katılan Bosna Hersek'in Ankara Büyükelçisi Dragoljub Ljepoja'yı Malatya'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Fuarın hayırlı olmasını dileyen Saran, bu yıl 6'ncısı düzenlenen fuarın Malatya ve bölgesine katkı sunacağına inandığını belirtti.

Reklam
Reklam

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır da her alanda en başarılı organizasyonlarla ekonomide veriminin arttırılmasının önemli olduğunu belirterek, bu fuarla da tarımda verimi artırabilmeyi istediklerini bildirdi.

Çakır, fuarla tarımda gelişmiş olan yeni teknolojileri çiftçi ile buluşturduklarını ifade etti.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Sıddık Özdemir ise kayısı başta olmak üzere tarımsal alanda zengin bir deseni içinde barındıran Malatya'nın bölgesinde çekim merkezi durumunda olduğunu anlattı.

Malatya Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, kayısının Malatya ekonomisine 400 milyon dolara yakın katkı sağladığını ifade ederek, geçen yıl 125 ton kuru kayısı üretildiğini, bunun 90 bin tonunun ihraç edildiğini aktardı.

İlde her yıl 135 bin ton hektar alanda tahıl üretimi yapıldığını da anlatan Polatbaş, geçen yıl 80 bin hektar alanda 175 bin ton buğday, 33 bin ton hektar alanda 80 bin ton arpa üretildiğini belirtti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın verdiği desteklere değinerek, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"2011 yılında kuru kayısı üretimimiz yüzde 148, mısır üretimimiz yüzde 109, toplam sığır varlığımız yüzde 25, kültür ırkı sığır varlığımız yüzde 71, koyun sayımız yüzde 5, süt üretimimiz yüzde 29, tavuk eti üretimimiz yüzde 16, su ürünleri üretimimiz yüzde 36, bal üretimimiz yüzde 91, kırmızı et üretimimiz yüzde 7, sertifikalı fidan üretimimiz yüzde 93, nar üretimimiz yüzde 70 oranında artmıştır. Son 3 yılda sertifikalı fidan desteği ile 48 bin 576 dekar alanda, toplam 2 bin 58 adet meyve bahçesi tesis etmiş durumdayız."

Konuşmaların ardından, 3 gün sürecek fuarın açılışı gerçekleştirildi.

Malatya'dan 78, il dışından 38, yurt dışından da bir firmanın stant açtığı fuarın yarın "en güzel buzağı", ertesi gün de "en güzel kuzu" yarışmalarıyla renkleneceği bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: