Malatya’da Teknokent Inşaatı Hızla Yükseliyor

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmek amacıyla kurulan teknokent hizmet...

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmek amacıyla kurulan teknokent hizmet binasının yüzde 60’ının tamamlandığını belirtti.

TBMM Bilim, Sanayi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, Milletvekili Cemal Akın, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ve İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, yapımı süren teknokent hizmet binası inşaat çalışmalarını inceledi. Çalışmalar hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, üniversite, sanayi ve ticaret bağının güçlenmesinin gelişim ve atılım sürecine önemli katkı yapacağını belirtti. Bu amaçla Malatya Teknokent isimli yapının kurulduğunu anlatan Çelik, şöyle devam etti: "Üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmek, teknolojik bilgi üretmek, üründe ve üretim yöntemlerinde yenilik yapmak, verimliliği artırmak, üretim maliyetlerini düşürmek, teknolojik bilgiyi, ticarileştirmek, küçük ve ortak ölçekli işletmelerin yeni ve ileri teknolojilere uyumunu sağlamak amacıyla İnönü Üniversitesi öncülüğünde kurulan Malatya Teknokent idari binası ile İnkübasyon Merkezi inşaatının yaklaşık yüzde 60’ı tamamlanmış bulunuyor. İnşaatın bitirilmesi için çalışmalar devam etmektedir. İnşaat çalışmasının kesintiye uğramadan tamamlanması ve kurulan şirketlerimizin çalışmalarını artık yerinde yürütmesi gerekmektedir. Bu doğrultuda yüzde 51 hissesi üniversitemize ait olan yapıya Malatya Belediyesi, İl Özel İdare Genel Sekreterliği, Malatya Ticaret Borsası, 1. ve 2. Organize Sanayi Bölgesi, Malatyalı İş Adamları Derneği, GAP Güneydoğu Tekstil San. ve Tic. AŞ ve MİMSAN Makina İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti.’nin ortak olduğu teknokentte bu yıl sermaye artırımına gittik. Bu hak edişin bir milyon lirasını biz şirket olarak karşılayacağız. Geriye kalan hak ediş için ise TBMM Bilim, Sanayi ve Ticaret Komisyonu Başkanımız Sayın Mücahit Fındıklının destekleri ile ilgili bakanlığımızdan beklemekteyiz. İnşaatın bu yıl tamamlanması gerektiğini düşünüyoruz.”

Reklam
Reklam

Mücahit Fındıklı ise teknokent ile ilgili sıkı bir takip içinde olduklarını dile getirdi. Bakanlık tarafından yaklaşık bir milyon lira destek ayrıldığını anlatan Fındıklı, “Tabi bakanlığımız tarafından teknokentler bir şirket olarak algılanıyor. Prosedür gereği bu tür yapılanmalara ancak kredi desteği sağlanmaktadır. Onun için teknokentlerin oluşum sürecine ancak kısmi zamanlı sağlanan destekler bulunmaktadır. Ancak biz Malatya teknokentin kısa sürede tamamlanması için elbette ikili ilişkilerimizi kullanıp Bakanımız Nihat Ergün’le görüşüp desteklerinin devamını sağlayacağız.” dedi.

İnceleme gezisi sonrası heyet Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Merkezi (İBTAM) ve Petrol Analiz Laboratuvarını gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: