Malatya'da Yeni Eğitim Öğretim Yılı

Malatya'da yeni eğitim öğretim yılında 4 okulun hizmete girdiği, 1 okulun da bu ayın sonunda hizmete gireceği bildirildi.

Malatya'da yeni eğitim öğretim yılında 4 okulun hizmete girdiği, 1 okulun da bu ayın sonunda hizmete gireceği bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni eğitim öğretim yılının geçen pazartesi başladığını hatırlattı.

Bu eğitim öğretim yılında 4 yeni okulun hizmete girdiğini bir okulun da ay sonunda hizmete gireceğini kaydeden Bulut, şöyle konuştu:

"Beydağı Devlet Hastanesi'nin arkasında 24 derslikli Malatya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi binasını yeni yaptık. Eğitim öğretime açtık. Öğrenci kayıtlarını aldık. Mahmut Çalık Anadolu Lisesi'ni açtık. Bu Malatyalı iş adamımız Mahmut Çalık'ın yaptığı 32 derslikli bir okul. Yemekhanesi ile teslim aldık. Burayı da eğitim öğretime açtık. 9'uncu sınıfa 300 öğrenci kaydı aldık. 4 yıl içinde binin üzerinde öğrencisi olacak."

Reklam
Reklam

Hasan Kartal'ın katkılarıyla yaptırılan Begüm Kartal İlkokulu ve Ortaokulu'nun birlikte hizmet vereceği binayı da hizmete açtıklarını ifade eden Bulut, burasının da 24 derslikli çok modern bir bina olduğunu belirtti.

Vilayetlere Hizmet Götürme Birliği'nin imkanları ile Milli Egemenlik İlkokulu'nun bahçesinde yaptırdıkları anaokulunun da hizmete girdiğini anlatan Bulut, "Çöşnük Mahallesi'nde hayırsever iş adamı Yahya Kığılı ve ortağının yaptırdığı 42 derslikli İmam Hatip Lisesi'ni de bu ayın sonunda teslim alıp hizmete açacağız. Buraya 300'e yakın öğrenci kaydı aldık. Şu anda Merkez İmam Hatip Lisesi bünyesinde eğitim alıyorlar. Bu ayın sonunda kendi okullarına taşınacaklar" dedi.

Muhabir: Yeter Erdine

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: