Malatya'daki Küçükbaş Hayvanlar Islah Ediliyor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde, 6 bin 300 küçükbaş hayvanı kapsayan, damızlık veriminin yükseltilmesi ve hayvan ıslahının...

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde, 6 bin 300 küçükbaş hayvanı kapsayan, damızlık veriminin yükseltilmesi ve hayvan ıslahının artırılması amacıyla uygulanan 'Halk Elinde Islah Projesi' ile 29 koyun ve keçi yetiştiricisine işletme sertifikası verildi.

AK Parti Malatya Milletvekili Cemal Akın, Yazıhan Belediyesi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, koyun ve keçi ırklarının geliştirilmesi, süt ve yavru verimi yüksek olan hayvanların Malatya ekonomisine kazandırılması gerektiğini söyledi. Akın, AK Parti iktidarlarında, yüksek olan zirai kredilerin kullanılabilir duruma getirildiğini belirterek, hükümetin tarıma verdiği desteklerden söz etti. Akın, “Bu desteklerin tarım ve hayvancılığa önemli ölçüde yansıması olmuş, tarım ve hayvancılık canlanmıştır. İnşallah bazı eksiklikler tamamlanarak, aksaklıklar giderilerek daha da canlanacaktır. Bizler de hayvancılığın içinden gelmekteyiz.” dedi.

Reklam
Reklam

Malatya Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü'ne sundukları projenin kabul edildiğini belirtti. Yazıhan ilçesinde uygulanacak projenin protokolünü İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde imzaladıklarını ifade eden Akın, İlçe Müdürü Selami Aygün tarafından imzalanan protokol kapsamında, 29 yetiştiricinin desteklendiğini ifade etti. Destek kapsamında 6 bin 300 küçükbaş hayvanın olacağını ifade eden Akın, destek alan yetiştiricilerin damızlık hayvanlarını ayırarak, et ve süt verimlerini artırdıklarını dile getirdi. Yazıhan Belediye Başkanı Ali Kaya ise projenin ilçede uygulanmasını sağlayanlara teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz