Malatya'daki okullarda güreş sporu anlatılacak

Malatya'daki okullarda güreş sporunun anlatılması için çalışma başlatılacak.

Malatya'daki okullarda güreş sporunun anlatılması için çalışma başlatılacak.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, il müdürü Sadi Fındıklı başkanlığında çalışmanın programlanması için toplantı yapıldı.

Fındıklı, Malatya'da güreş branşının daha iyi yerlere gelmesi için antrenörlerin il merkezinde ve ilçelerde alt yapıya daha fazla önem vermeleri, geleceğin güreşçilerinin yetiştirilmesi için gerekli plan ve programın yapılması gerektiğini belirtti.

Bu kapsamda her antrenörün bölgesindeki çalışmaların dışında, en az 2 ilköğretim okulunda görevlendirilerek güreş branşını daha fazla çocuğa sevdirmeyi planladıklarını ifade eden Fındıklı, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Güreş gibi mücadele gerektiren spor branşlarında özellikle ilçede yaşayan çocuklarımızın başarılı olabileceği ve buralardan geleceğin şampiyonlarının çıkabileceği gerçeğini göz önünde bulundurarak buralarda antrenör görevlendirdik. İlimizde güreşinde bir kaç yıl içerisinde gözle görülür bir ivme yakalayacağına inancım tamdır."

Toplantıya, şube müdürleri, antrenörler ve hakemler katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: