Malatya’dan Kısa Kısa

Biyoteknik mücadele yapan üreticilere destekleme ödemesi yapılmasına ilişkin usul ve esasları kapsayan uygulama tebliğinin yayımlandığı...

Biyoteknik mücadele yapan üreticilere destekleme ödemesi yapılmasına ilişkin usul ve esasları kapsayan uygulama tebliğinin yayımlandığı bildirildi.

Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Ramazan Aytekin tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Kimyasal ilaç kullanımının azaltılması, insan sağlığının ve doğal dengenin korunması amacıyla açık alanda domates, turunçgil, elma, bağ ve örtü altı bitkisel üretimde biyolojik ve/veya biyoteknik mücadele yapan üreticilere destekleme ödemesi yapılması amacıyla hazırlanan Tebliği 10.08.2012 tarih ve 28380 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlandı” dedi.

Reklam
Reklam

Konuyla ilgili ayrıntılı bilginin ilçe ve il Gıda, Tarım ve Hayvancılık müdürlüklerinden alınabileceği kaydedildi.

- REÇETE YAZMA YETKİ BELGESİ BAŞVURUSU 19 EYLÜL’DE SON

MALATYA (İHA) - “Bitki Koruma Ürünlerinin Reçeteli Satış, Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” gereği reçete yazma yetki belgesi başvurusunun 19 Eylül’de sona ereceği bildirildi.

Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Vekili Ramazan Aytekin tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, “Bitki Koruma Ürünlerinin daha güvenli kullanımının ve izlenebilirliğinin sağlanması amacıyla 21.04.2011 tarih ve 27912 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Bitki Koruma Ürünlerinin Reçeteli Satış Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik “ gereği Bitki Koruma Ürünlerinin satışına reçete zorunluluğu getirilmiştir” ifadelerini kullandı.

“Bitki Koruma Ürünlerinin reçeteli satış usul ve esasları Hakkında Yönetmeliğin 2. maddesince reçete yazma yetki belgesi talebinde bulunanlara 2012 yılında uygulanacak sınav Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce 04 Kasım 2012 Pazar günü saat 10.00 da Ankara’da yapılacaktır” diyen Aytekin, açıklamayı şöyle tamamladı:

Reklam
Reklam

“Bitki Koruma Ürünleri reçete yazma yetki belgesi almak için mevzuat hükümlerine göre sınava girecek olan Ziraat Mühendislerinin Müdürlüğümüz Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğüne 19.09.2012 tarihine kadar aşağıda belirtilen bilgi ve belgelerle müracaat etmeleri gerekmektedir.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: