Malatya'dan Van'a giden ekipler Erciş'te çalışıyor

Malatya'dan 7.2’lik depremle sarsılan Van’a giden 10 araç ile 41 kişilik sivil savunma ekibinin Erciş’te...

Malatya'dan 7.2’lik depremle sarsılan Van’a giden 10 araç ile 41 kişilik sivil savunma ekibinin Erciş’te arama kurtarma çalışmalarına katıldığı belirtildi. İl sağlık müdürlüğüne bağlı 10 araç ile 39 personelin de depremzedelere şifa dağıttığı bildirildi.
Malatya Valiliği’nden alınan bilgiye göre, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde görevli 14 arama kurtarma teknisyeni, 3 şoför ile 1 Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi Müdürü ve 5 aracın her türlü arama ve kurtarma malzemesiyle birlikte dün bölgeye gittiği belirtildi. Bununla birlikte İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinesinde İnönü Üniversitesi Arama Kurtarma Birimi'nden 7, Meşale Arama Kurtarma Derneği'nden 9, Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Arama Kurtarma Biriminden 9 olmak üzere toplam 41 kişinin depremde arama kurtarma faaliyetlerine katılmak üzere Van'a gittiği anlatıldı. Van’a dün akşam saatlerinde ulaşan ekiplerin Erçiş ilçesinde enkaz kaldırma, arama kurtarma çalışmalarına katıldığı bilgisi verildi.
Ayrıca Malatya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından deprem bölgesine gönderilen 3 tim ulusal medikal kurtarma ekibi, acil tıp uzmanı başkanlığında görevli 15 sağlık personeli, 5 ambulans ve 17 sağlık personelinin depremzedelerin yaralarına sarmaya çalıştığı aktarıldı.
Malatya Devlet Hastanesinde görevli beyin cerrahisi, gögüs cerrahisi, ortopedi ve genel cerrahi branşlarında görevli 4 uzman hekimin de Van’da görevlendirildiği ifade edildi. Bunlarla birlikte bir kamyonet dolusu ihtiyaç duyulabilecek tıbbi sarf, ilaç ve cerrahi malzemenin de deprem bölgesine gönderildiğinin altı çizildi. İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Toplam 10 araç ile birlikte 39 personelin Van’da yaraları sarmaya çalıştığı kaydedildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz