Malatyalı Aileler Diyarbakırlı Öğrencileri Ağırladı

Kardeş Aile Projesi kapsamında Özel Turgut Özal İlköğretim Okulu'nun misafiri olarak Malatya’ya gelen Diyarbakırlı 23...

Kardeş Aile Projesi kapsamında Özel Turgut Özal İlköğretim Okulu'nun misafiri olarak Malatya’ya gelen Diyarbakırlı 23 öğrenci kentin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi. Malatya'da kardeş aileleri tarafından ağırlanan misafir çocuklar iki günlük ziyaretin ardından unutulmayacak anılarla evlerine döndü.

Turgut Özal İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Sular, Kardeş Aile Projesi iller arasında gönül köprüleri oluşturduklarını söyledi. Proje kapsamında Diyarbakır Eğitim ve Halkla İlişkileri Geliştirme Derneği(EHİDER) bünyesindeki okuma salonlarında öğrenim gören öğrencileri kentte ağırladıklarını anlatan Sular, şöyle devam etti: "Diyarbakır’dan gelen 23 öğrencilerimiz kentte ilk ayak bastıklarında Malatyalı kardeş öğrencilerle tanıştı. Her öğrenci bir misafir öğrenciye evinde ağırladı. Evde sofralara konuk edilen Diyarbakırlı çocuklar eşsiz muhabbetler eşliğinde kaynaşma fırsatı buldu. Hatta konuk bazı öğrenciler ‘kendilerini ailelerinin yanlarında gibi hissettik’ cümleler kullanarak nasıl ağırlandıklarını güzel ifadelerle dile getirdi. Kardeş öğrenciler gittikleri kardeş ailelerle çabucak kaynaşıverdiler. Ailenin çocuklarıyla oyun oynadılar büyüklerle sohbet ettiler. Kardeşlik temelleri atıldı. Ardından Malatya’nın Battalgazi’deki Silahtar Mustafa Paşa Kervansaray’ı gibi tarihi ve turistik yerlerini gezdi. İki gün süren ziyaret gözyaşlarıyla yapılan vedalaşma ile son buldu. Misafir öğrencilerimizi Malatya kayısılarıyla uğurladık."

Reklam
Reklam

Misafir öğrencilerin çiçek açan kayısı ağaçlarını gördüklerinde ‘kar mı yağdı?’ şeklinde tepki verdiğini anlatan Sular, bu anların fotoğraf çekilerek silinmeyecek anılar arasına eklendiğini ifade etti.

Türkiye’nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine bir mozaik gibi kültürel yapıya sahip olduğunu vurgulayan Sular, Kardeş Okul Projesi’nin bu mozaiğin çimentosu olarak insanlar arası kaynaşmaya vesile olmasını amaçladıklarını kaydetti.

EHİDER Başkanı Mustafa Doğancı da okuma salonlarında öğrenim gören öğrencileri ağırladıkları için Turgut Özal İlköğretim Okulu yöneticileri ve öğrencilerine teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: