Malatyalı Kanaat Önderlerinden Müzakere Sürecine Destek

Malatya’da 40’a yakın sivil toplum kuruluşu tarafından yapılan ortak basın açıklamasında, terör sorunun çözümü için...

Malatya’da 40’a yakın sivil toplum kuruluşu tarafından yapılan ortak basın açıklamasında, terör sorunun çözümü için yeni müzakere süreciyle ilgili olarak, 30 yılı aşkın süredir binlerce insanın ölümüne neden terörün bitmesinin amaçlandığı fırsat ve umutla dolu döneme girildiği belirtildi.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti toplantı salonunda bir araya gelen sivil toplum kuruluşu yöneticileri adına açıklama yapan emekli imam hatip Hüsamettin Özmen, huzur, güven ve barışın tesisi için önemli bir sürece girildiğini söyledi.

Reklam
Reklam

"Artık analar ağlamasın." denilerek çıkılan yolu desteklemek için sivil toplum kurumları temsilcileri olarak irade beyan ettiklerini ifade eden Özmen, şöyle devam etti: ”30 yılı aşan ve insanımızı her gün ağlatan terör ortamının bitmesini amaçlayan bir sürece girmiştir. Bu süreç bir fırsat ve umuttur. Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla, Lazıyla anaların yüreğini dağlayan, evleri evlatsız, babasız, kardeşsiz, kadınları dul bırakan çatışma ortamının sona erdirilmesini istiyoruz. Terörün sona ermesiyle yıllardır yok edilen ülke enerjisi yeniden toparlanacak, ülkenin madde ve manevi varlığı bir bütün olarak yeniden insanlığın faydasına ve hizmetine sunulacaktır. Ve yine inanıyoruz ki bu sürecin başarıya ulaşması, barışın tesis edilmesi, akan kanın durması ülkemiz dostlarını sevindirecek, düşmanlarını üzecektir. Çatışmasız ve terörsüz günler gelsin diye ortaya konan çaba, ülkemiz ve insanımızın birliği, kardeşlik ortamının tesis edilmesi için taze umuttur. Barışı birlikte güçlendirmek ülkemizin onuru olacaktır.”

Reklam
Reklam

Özmen, 'kardeşlik ikliminin gelişmesi amacıyla başlatılan insanlık yüklü açılımı' desteklediklerini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: