Malatyalı Öğrenciler MKÜ’yü Gezdi

Malatya Orgeneral Eşref Bitlis Anadolu Lisesi öğrencileri Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’ni gezdi. Öğrenciler, sanat parkuru,...

Malatya Orgeneral Eşref Bitlis Anadolu Lisesi öğrencileri Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’ni gezdi. Öğrenciler, sanat parkuru, tıp fakültesi laboratuvarları ve deneysel araştırmalar merkezini yakından inceleme fırsatı buldu.

Okul Müdürü Recep Örek, Müdür Yardımcısı Ahmet Baltekin ve 5 öğretmenle birlikte 82 kişilik öğrenci kafilesi ilk olarak üniversitenin 20. yılı anısına yapılan ‘20 Bilim Öncüsünü’ sergisini gezdi. Burada uzun süre kalan öğrenciler, ilk defa gördükleri ve tek tek inceledikleri sanat parkurundaki bilim insanları portrelerine hayran kaldı. Kütüphane yolu üzerinde etrafı ağaçlar ve yeşilliklerle kaplı ‘20 Bilim Öncüsü’ arasında doğudan İbn-i Sina, Mimar Sinan, Mevlana gibi abideler yer alırken batıdan ise Mozart, Newton ve Platon gibi bilim öncülerinin portreleri bulunuyor.
Daha sonra Deneysel Araştırmalar Merkezi’ne giden öğrenciler, burada araştırmalarda kullanılan deney fareleri ve tavşanları inceledi. Farelerin kafes içerisindeki hareketleri karşısında bir hayli şaşıran öğrencilere uzmanlar tarafından hayvanların bilimsel çalışmalardaki önemi anlatıldı.

Reklam
Reklam

Geziden oldukça memnun kalan öğrenciler, Mustafa Kemal Üniversitesi’nin ilk tercihleri arasında olacağını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: