Malatyalı Sporcu Kenan Demir Türkiye 2’ncisi Oldu

Türkiye Vücut Geliştirme Türkiye Şampiyonası ve Milli Takım Avrupa Şampiyonası seçmelerinde Malatya’dan sporcu Kenan...

Türkiye Vücut Geliştirme Türkiye Şampiyonası ve Milli Takım Avrupa Şampiyonası seçmelerinde Malatya’dan sporcu Kenan Demir Türkiye 2.’si olarak döndü.

Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Türkiye Şampiyonası ve Milli Takım Avrupa Şampiyonası seçmelerinde Malatya’dan sporcu Kenan Demir Türkiye 2.’si, Uçarlar Spor Kulübü sporcusu Mustafa Baştaş ise -75 Kg da Türkiye 3. sü oldu. Antalya Kemer’de yapılan yarışmada birinci ve ikinci seçilen sporcular Milli Olimpiyat Komitesi tarafından doping testine çağırılırmıştır. Doping testine çağırılan sporcular Avrupa Şampiyonasına gitmeyi hak kazanmıştır. Ancak 1. Seçilen sporcunun dopingli çıkması ihtimali nedeniyle federasyon yetkililerinin Kenan Demir ’in 1. Olabileceğini İl Müdürlüğümüze bildirilmiştir. Türkiye 2.’si olan Kenan Demir ve İl Müdürlüğümüz Vücut Geliştirme Fitness antrenörü Mehmet Şabahat Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı’yı makamında ziyaret ederek alınan bu başarıyı paylaştı” denildi.

Reklam
Reklam

Malatya Gençlik Hizmetleri veSpor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı da konu ile ilgili yaptığı açıklamada ’’ Gençlik Hizmetleri Spor ve İl Müdürlüğü olarak konun takipçisi olacağız. Ancak sonuç 1. de 2. de olsa alınan bu başarı oldukça sevindiricidir. Kenan Demir ’i ve antrenörü Mehmet Şabahat ’ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Bu başarı bize şunu göstermiştirki Kenan Demir artık Türk Vücut Geliştirme branşının önemli isimlerinden biri olmuştur, çok kısa süre içerisinde sporcumuzun Milli Takıma girmesini beklemekteyiz’’ dedi.

Vücut Geliştirme Fitness antrenörü Mehmet Şabahat ise ‘"Almış olduğumuz bu derece azimli ve disiplinli çalışma neticesinde gerçekleşmiştir. Sporcumuzun yetişmesi için ulusal ve uluslararası tüm kriterleri göz önünde bulundurarak uzun ve disiplinli bir şekilde çalışma dönemini başarıyla tamamladık, bu da bize Türkiye ikinciliği gibi yüksek bir derece getirmiştir” ifadelerini kullandı.

Türkiye ikincisi olan Kenan Demir de, "Oldukça uzun ve yorucu bir çalışma dönemiydi hocamın direktifleri doğrultusunda çok sıkı antrenman programı uyguladık. Vücut Geliştirme sporunun olmazsa olmazı olan diyet programına titizlikle riayet ederek Allah’ın da yardımıyla bu yüksek dereceyi elde ettim. Bundan sonraki hedefim Ekim 2013’de yapılacak olan Dünya Şampiyonasında hem Ülkemizi hem de ilimizi temsil etmektir” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: