Malatyalılar Amerika'da Dernekleşti

Avrupa’da ilk kez hemşehri dernekleri arasında federasyonlaşan Malatyalılar, bu Amerika Malatyalılar Derneği’ni 19 Mayıs’ta resmi...

Avrupa’da ilk kez hemşehri dernekleri arasında federasyonlaşan Malatyalılar, bu Amerika Malatyalılar Derneği’ni 19 Mayıs’ta resmi olarak açıyor.

Avrupa Malatyalılar Dernekleri Federasyonu İstişare Toplantısı Dede Korkut Parkı’nda yapıldı. Toplantıya Vali Vasip Şahin, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Avrupa Malatyalılar Dernekleri Federasyonu Başkanı Murat Alabaş, Avrupa Malatyalılar Dernekler Federasyonu Malatya Temsilcisi Mehmet Fendoğlu, işadamları ve federasyon yöneticileri katıldılar.

Avrupa Malatyalılar Dernekler Federasyonu Malatya Temsilcisi Mehmet Fendoğlu, Türkiye’de ilk defa hemşeri dernekleri arasında Federasyonlaşan ve bunu resmi olarak Alman makamlarına kabul ettiren ilin Malatya olduğunu belirterek, “Amaç, tüm dünyada Malatya lobisini oluşturmaktır. 18 Mayıs’ta Amerika’da düzenlenecek olar Trük Günü Yürüyüşüne katılarak, orada 19 Mayıs’ta Amerika Malatyalılar Derneği’nin açılışı yapılacak” dedi.

Reklam
Reklam

Avrupa Malatyalılar Dernekleri Federasyonu Başkanı Murat Alabaş, Türkiye dışında ilk Malatyalılar Derneği’nin Almanya’da kurulduğunu belirterek, bugün Avrupa’da 17 ayrı Malatyalılar Derneği’nin bulunduğunu kaydetti. Alabaş, Avrupa’da bugün resmi kayıtlara göre 87 bin Malatyalının bulunduğunu, Ancak başka ülke vatandaşlığına geçenlerle birlikte bu sayının 100 bini geçtiğin söyledi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır,. İse Avrupa’da Türkiye’ye karşı olan ciddi ön yargının oluştuğunu, bunu aşmak içinde sivil toplum kuruluşlarını yapacağı çalışmaların çok önemli olduğunu ifade etti.

Vali Vasip Şahin’de Amerika yönetim sisteminde lobilerin ve kulisler üzerine dengelerin kurulduğunu belirterek, kendisini daha çok anlatan ve tanıtan kişilerin daha çok pay sahibi olduğunu kaydetti. Bu noktada Türkiye’nin hep ağırdan işleri aldığını ve ‘Anlayacaksa onlar bizi anlasın’ anlayışından dolayı Türkiye’nin önemli kayıplar verdiğini aktaran Vali Vasip Şahin, sivil toplum kuruluşlarını kurularak faaliyet göstermesinin önemli olduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

Toplantı da, Vali Şahin’e ve Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a onur üyeliği plaketi verildi.

Bu arada, 19 Mayıs 2013 tarihinde Amerika’da açılacak olan Amerika Malatyalılar Derneği’nin başkanlığına Rıza Ataş’ın, yönetim kuruluna ise Cumali Bozan, Ahmet Turan Karakuş, Feridun Keleş, Uğur Uğurulap, Serpil Vurkaç, Cevat Değirmenci, Bekir Şahin, Recep Sak, Nurzat Gücük, Zulgani Mutlu, Mehmet Aslan, Celal Kaya, Hüseyin Sekmen, Hüseyin Yılmaz, Nejat Kıraç, Mehmet Dilek ve Murat Erimhan'ın getirildiği belirtildi.

Amerika Malatyalılar Derneği'nin, Avrupa Malatyalılar Dernekleri Federasyonu’na bağlı olarak faaliyet yürüteceği kaydedildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz