Malatya'nın Eğitim Verileri Rapor Haline Getirildi

Bilgi Yolu Eğitim, Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (BİLSAM), Malatya'nın eğitim verilerini rapor haline getirdi.

Bilgi Yolu Eğitim, Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (BİLSAM), Malatya'nın eğitim verilerini rapor haline getirdi.

BİLSAM Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gezer, merkezde düzenlediği basın toplantısında "Malatya Eğitim Raporu" sonuçlarını açıkladı.

Kentteki okul öncesi, ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretime ilişkin verilerin yer aldığı raporda, ilköğretimde okullaşma oranı, öğretmen ve derslik başına düşen öğrenci sayısı, devamsızlık oranı ve öğrenci başına düşen kamu harcamaları açısından Malatya'nın hem bölge hem de Türkiye ortalamasına göre çok iyi durumda olduğu belirtildi.

Reklam
Reklam

Bölge ve ülke ortalamalarıyla kıyaslandığında Malatya'da okullaşma oranları açısından bir sorun gözükmediği ifade edilen raporda, ortaöğretim düzeyinde okullaşmada da kentin iyi durumda olduğu kaydedildi.

Öğretmen başına düşen öğrenci sayısında da Malatya'nın hem bölgede hem de ülkede iyi durumda olduğu vurgulanan raporda, okuma yazma bilenlerinin oranının Türkiye ortalamasının yaklaşık 3 puan altında olduğu ifade edildi.

Önerilere de yer verilen raporda, kamu ve özel sektör eğitim temsilcilerinin birlikte eğitime destek vermesi, okullara ayrılacak bütçenin adaletli olarak dağıtılması, öğrencilerin karar süreçlerine katılacağı bir mekanizma kurulması, Valiliğin başlattığı "Aile Öğretmenliği Projesi"nin fırsat olarak değerlendirilmesi, gençlerin zaman geçirecekleri, eğlenirken öğrenecekleri etkinlik ve mekanların sayısının artırılması, değerler eğitiminin daha etkin bir şekilde ele alınması, ilin spor altyapısının güçlendirilmesi, aşırı boyutlara ulaşan okullaşma uygulamasından vazgeçilerek okul kampüsleri oluşturulması, öğrencilere yönelik eğitsel kulüp çalışmalarının artırılması, öğretmenler için "dinlenme ve motivasyon merkezi" gibi mekanların oluşturulması önerileri sıralandı.

Reklam
Reklam

Muhabir: Tuba Karahan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: