Malatya'nın Kültür Birikimi Kitaplaştırılacak

Malatya Valiliği'nin başlattığı "Malatya Kitaplığı Projesi" kapsamında kentin tarih, sanat tarihi, folklor ve edebiyat alanlarındaki kültür birikimi kitaplaştırılacak.

Malatya Valiliği'nin başlattığı "Malatya Kitaplığı Projesi" kapsamında kentin tarih, sanat tarihi, folklor ve edebiyat alanlarındaki kültür birikimi kitaplaştırılacak.

Malatya Valisi Ulvi Saran, AA muhabirine, Malatya'nın kültür birikimini bir külliyata dönüştürmek amacıyla hayata geçirdikleri, 100 kitabın hazırlanmasını ve basımını içeren "Malatya Kitaplığı Projesi" hakkında bilgi verdi.

Projeyle Malatya'nın tarih, sanat tarihi, folklor ve edebiyat alanlarındaki kültür birikimini çeşitli başlıklar altında kitaplaştıracaklarını kaydeden Saran, "Proje üzerinde uzun bir süredir çalışıyorduk. Ekibimizin yoğun gayretleriyle oluşan ilk 6 eser önümüzdeki bir hafta içinde basılacak. Bu kitapların isimleri şöyle; Battalname, Malatya Bibliyografyası, Malatya Ressamları, Malatya Masalları, Malatya Öyküleri ve Niyazi Mısri" dedi.

Reklam
Reklam

Kitaplardan ilk 60'ının yazar, konu içerikleri ve başlıklarının belirlendiğini, basım planlarının yapıldığını bildiren Saran, bu kitapların kaynağının da ayrıldığını söyledi.

Proje kapsamında basılacak kitapların resmi kitap formatı ve kimliğinden uzak, estetik bir kapak ve sayfa tasarımıyla çıkacağına işaret eden Saran, kitapların yoğun ilgi görmesini umduklarını aktardı.

İlk 6 kitabın ardından Malatya Yemek ve Mutfak Kültürü, Malatya Prestij Kitabı, Kültür Envanteri, Siyah Beyaz Fotoğraflarla Malatya, Malatya Turizm Rehberi, Malatya Sözlüğü, Dört Mevsim Malatya, Akçadağ Öğretmen Okulu, Sultansuyu Harası, Malatya Çocuk Oyunları, Şehri Divanı, Malatya Efsaneleri, Şemsi Belli, iki cilt Malatya Tarihi, Selçuklular Zamanında Malatya, Malatya'da Ziyaret Yerleri, Türk İslam Dönemi Mimari Eserleri adlı kitapların basılacağını ifade eden Saran, proje kapsamında 8 kişilik yazar, edebiyatçı ve eğitimcilerden oluşan bir komisyon oluşturduklarını ve komisyonun kitapların basımı için çalışma yaptığını anlattı.

Reklam
Reklam

Vatandaşların bu kitapları kitapevlerinde bulabileceğini, ayrıca Malatya İl Halk Kütüphanesi ve okulların kütüphanelerinde de bu eserlerden bir bölüm oluşturulacağını kaydeden Saran, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'na atanması dolayısıyla bir süre sonra Malatya'dan ayrılacağını da hatırlatarak, "Resmi sorumluluğun ötesinde, bir gönül borcu ve kişisel bir vecibe olarak üstlenilmesini gerekli gördüğümüz ilk 60 kitabı tamamlama görevini kitaplık komisyonu ile uzaktan dahi olsa yerine getireceğiz" diye konuştu.

Muhabir: Yeter Erdine

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: