Malatya’nın tarımı bir toplantıda ele alındı. Gıda, Tarım İl Müdürlüğü’nün Karakavak Salonu’nda yapılan toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mevlüt Gümüş, Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Dr.Metin Türker, Bahçe Bitkileri Araştırmalar Daire Başkanı Dr.Necdet Kaplan, Strateji Geliştirme Başkanı Enver Aksoy, Kaynak Yönetimi ve Balıkçılık Yapıları Daire Başkanı Dr.Altuğ Atalay, Tarla ve Bahçe Bitkileri Daire Başkanı Ümit Bayram Kutlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Ramazan Aytekin, İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Doç.Dr.Bayram Murat Asma, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Şube Müdürleri, Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürü Yaşar Zengin, Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, Meslek örgütleri ve üretici birliklerinin başkan ve temsilcileri katıldı.
Toplantının açılışında bir konuşma yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mevlüt Gümüş, “Ülke tarımının sorunlarının çözümü için bakanlık olarak çok yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Ülkemizin tüm illerini gezerek sorunları yerinde tespit ediyor ve sizlerle beraber ortak çözüm arıyoruz.Malatya’yı ziyaretimizin nedeni Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Mehmet Mehdi Eker’in ziyaretinden önce sizin sorun ve taleplerinizi tespit etmek ve beraber çözümler üretmektir. Sorunlarınız bir rapor haline getirilerek sayın bakanımıza sunulacaktır.Toplantıya katılımınızdan ve katkınızdan dolayı bakanlığımız adına hepinize teşekkür ediyorum” dedi.
Toplantıda kurum amirleri, meslek örgütleri ve birlik başkanları sorunlarını ve çözüm önerilerini aktardı. Ağırlıklı olarak Ulusal Kayısı Konseyinin bir an önce kurulması, kayısıda kükürt oranı ve hayvancılıkla ilgili sorunlar dile getirildi.
Toplantının kapanışında bir konuşma yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Ramazan Aytekin, şunları söyledi: ”İlimizin ve ülkemizin önemli ihraç ürünü olan kayısıda yüksek rekolte nedeniyle pazarlama sıkıntısı yaşanmaktadır. Bu pazarlama sorununun aşılması için herkes üzerine düşeni yerine getirmelidir. Kayısı fiyatının daha fazla düşmesini engellemek için pazara ihtiyaç kadar ürün getirilmesini öneriyoruz üreticilere fakat acil girdi maliyetlerini karşılamak için üretici kayısısını erken satmak zorunda kalıyor buda arz ve talep dengesizliğinden dolayı fiyatlarda aşırı düşmeye sebep oluyor. Bu sorunu aşmak için hasat döneminde kısa vadeli düşük faizli krediler ve yaş kayısı tüketiminin artırılması gibi konularda her kurum ve kuruluş üzerine düşeni yerine getirmelidir. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.”
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz