Malatyaspor'un Eski Yöneticileri Hakkındaki Dava

 Malatyaspor Kulübünün 2006-2009 yılları arasında yönetim kurulunda yer alan ve haklarında "Dernekler Kanunu'na muhalefet ve hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma"

Malatyaspor Kulübünün 2006-2009 yılları arasında yönetim kurulunda yer alan ve haklarında "Dernekler Kanunu'na muhalefet ve hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma" iddiasıyla dava açılan eski başkan ve yöneticilerin yargılanmasına devam edildi. Malatya 1. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tanık Atilla Kapkıner ve bazı sanık avukatlarıyla Malatyaspor Kulübü'nün vekili Şahin Evin hazır bulundu. Tanık Kapkıner, verdiği ifadede, 1988 yılından Aralık 2004'e kadar Malatayaspor kulübünde muhasebe ve kulüp müdürlüğü görevini yürüttüğünü söyledi. Aralık 2004'ten Ağustos 2005'e kadar da kulüp menajerliği yaptığını belirten Kapkıner, "Bu tarihte kulüpteki görevimden ayrıldım. Temmuz 2006'dan Mayıs 2007'ye kadar, Haşim Karadağ'ın başkanlığı döneminde, kulüp menajeri olarak yeniden görev aldım. Bunun haricinde kulüpte resmi bir görev yapmadım. İddianamede yer alan 1 Mayıs 2005-24 Haziran 2006 tarihlerinde yapılan tüm mali hareketler, Hikmet Tanrıverdi ile İlhan Kavuk'un direktifteri doğrultusunda yapıldı. Bunun dışında yönetimde kimseden parasal konularda herhangi bir emir almadım, kendi başıma da herhangi bir işlem yapmadım" dedi. 24 Haziran- 5 Kasım 2006 tarihlerinde Haşim Karadağ başkanlığında yönetim kurulu oluşturulduğunu ve bu dönemde parasal işlerle ilgili emir ve direktifleri sadece Karadağ'dan aldığını kaydeden Kapkıner, şunları söyledi: "Karadağ dışında kulübün mali yapısıyla ilgilenen kimse yoktu. Parasal harcamalar tamamen başkan Karadağ'ın bilgi ve rızasıyla yapılırdı. Kulübe giren ve çıkan paraların tamamı Karadağ'ın bilgisi dahilindeydi. O'nun dışında parasal işlerle ilgili bana talimat veren olmadı." Görev yaptığı Aralık 2004'e kadar kulüp harcamalarının tamamının bankalar aracılığıyla yapıldığını belirten Kapkıner, "Ben muhasebe görevinden ayrıldıktan sonra muhasebe işlemlerinin ne şekilde yapıldığını bilmiyordum. Daha sonra bilirkişilerle birlikte yaptığım incelemede, Aralık 2004'ten sonra kulüp giriş çıkışlarının tamamının bankalar aracılığıyla yapılmadığını fark ettim. Şahıslar adına para aktarımları vardı. Bu dönemde kulübün mali yapısı bozulmuştu. Kulübe gelen paraların icra dosyalarına gitmemesi için şahıs hesaplarına paralar geliyordu" diye konuştu. Hakim İzzettin Duman, savunmasının alınamamış olması nedeniyle kulüp yöneticilerinden sanık Muhammed Kılıç hakkında yakalama kararı verilmesini, sanıklar Ali Zengin ve Orhan Kaya hakkındaki yakalama emirlerinin infaz edilmesinin beklenmesini uygun gördü. Duruşma,10 Ocak 2014'e ertelendi. Dava kapsamında kulüp başkan ve yönetcilerinden 130 kişi yargılanıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: