Malatya'ya Kurulacak Tarım Teknokent

Malatya Valisi Ulvi Saran, Valiliğin girişimleriyle kuruluş çalışmaları tamamlanan tarım teknokenti için Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na başvurduklarını belirterek, "Tarım

Malatya Valisi Ulvi Saran, Valiliğin girişimleriyle kuruluş çalışmaları tamamlanan tarım teknokenti için Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na başvurduklarını belirterek, "Tarım teknolojilerinin geliştirilmesi için bilimsel araştırma, geliştirme çalışmalarına ihtiyaç var" dedi.

Vali Saran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akçadağ ilçesine kurulacak olan tarım teknokenti için bütün çalışmaları tamamladıklarını, kurucu heyet olarak ilgili bakanlığa başvurduklarını söyledi.

Bilim ve Sanayi Teknoloji Bakanlığı'nın toplayacağı bir kurulun olur kararı vermesinin ardından konunun Bakanlar Kurulu'na sevk edilmesini beklediklerini ifade eden Saran, "Tarım ve gıda sektöründen de teknokentin kuruluşunu destekler nitelikte geri bildirimleri geliyor. Umarız olumlu neticelenir" dedi.

Reklam
Reklam

Saran, 3 bin 500 dönüm arazi tahsis edilen teknokentin kuruluş hazırlıklarını Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü, Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürlüğü, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, Kayısı Araştırma İstasyonu'nun ortak gerçekleştirdiğini belirterek, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün de teknokente arazi tahsisi yapmayı planladığını, böylece alanın 16 bin dönüme çıkarılmış olacağını söyledi.

Amaçlarının tarım sektörünün daha rekabetçi bir yapıya kavuşturulması olduğunu bildiren Saran, şunları kaydetti:

"Hedefimiz tarımda yüksek teknolojinin yaygınlaştırılması, yüksek teknoloji kullanımına dayanan sanayi kuruluşlarının oluşturulması, faaliyete geçirilmesi. Tarım teknolojilerinin geliştirilmesi için bilimsel araştırma, geliştirme çalışmalarına ihtiyaç var. Ülkemizde tarım alanında Ar-Ge çalışmaları zayıf. Türkiye tarımda yüksek teknoloji kullanımına alışkın değil. Teknolojinin ileri seviyede kullanımıyla tarım endüstrimize rekabet edilebilir ve daha yüksek gelir getiren bir yapı kazandırmak istiyoruz."

Reklam
Reklam

Malatya'da kurulacak tarım teknokentinin Türkiye'de daha yüksek katma değerli ürünlerin üretiminde önemli bir başlangıç oluşturacağını belirten Saran, "Sadece kayısıya değil, kayısı başta olmak üzere tüm meyvelere hitap eden, tüm meyvelerin işlenmesine ve tarım alanında değerlendirilmesine hitap eden bir girişim" ifadesini kullandı.

Muhabir: Yeter Erdine

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: