Malazgirt Zaferi’nin 942. Yıl Dönümü Kutlamaları

AĞRI (İHA) – Muş’un Malazgirt İlçe Kaymakam Muhammed Gürbüz, Malazgirt Zaferi’nin 942. yıl dönümü...

AĞRI (İHA) – Muş’un Malazgirt İlçe Kaymakam Muhammed Gürbüz, Malazgirt Zaferi’nin 942. yıl dönümü kutlamalarının ulusal bazda yapılacağını söyledi.

Kaymakam Gürbüz, bir kahvaltı salonda Muş, Malazgirt, Bulanık ve Patnos’ta görev yapan ulusal ve yerel basın mensupları ve STK temsilcileriyle bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Kaymakam Muhammed Gürbüz, “Adalet, hoşgörü, barış ve kardeşliği esas alan Malazgirt ruhu, tarih boyunca milletin ilham kaynağı olmuştur. Bu ruhu yaşamak ve genç kuşaklara aşılamak, geleceğimizin teminatı olacaktır. Aydınlık geleceğimizin mimarları olan gençlerin tarihi iyi öğrenmesini sağlayarak, tarihi bilincin canlı tutulması için Malazgirt Meydan Muharebesi gibi daha birçok destansı mücadeleye layık olduğu vefanın gösterilmesi adına bu coşkuyu paylaşmalıyız. İnanıyorum ki bizler, Malazgirt Zaferi‘yle başlatılan medeniyet yürüyüşünü aynı azim ve kararlılıkla sürdürecek, karşılaşacağımız zorlukları el birliği ile hep birlikte aşacağız” dedi.

Reklam
Reklam

Kaymakamı Muhammed Gürbüz, Malazgirt ilçeye gelecek olan 15 bin gencin konaklamalarına Malazgirt ilçesi yetersiz kalacağını ifade ederek, “Bu yüzden ilçemize yakın olan Bulanık ve Patnos ilçelerinden de konaklama işlemlerine başvuracağız. Patnos’taki YBO’ların pansiyonlarının,özel otel ve pansiyonlarının misafirlerimizi ağırlayacak kapasitede olması bizleri bu sıkıntıdan kurtaracaktır” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilecek olan, Türkiye genelinden 15-29 yaşları arası 15 bin gencin Malazgirt’e getirileceği, kıl çadırların kurulacak. Gökbörü oyununun sergilenecek. Konserler ve tiyatro gösterilerinin düzenlenecek. Tarihteki sürece uygun olarak 26 Ağustos 1071 tarihine ithafen sabah namazının kılınmasının ardından temsili törenle kutlamaların başlayacağı belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: