Malazgirt’te Bdp’liler Gözaltına Alındı

Muş’un Malazgirt ilçesinde, cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek için il merkezine yürümeye çalışan ve aralarında...

Muş’un Malazgirt ilçesinde, cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek için il merkezine yürümeye çalışan ve aralarında belediye başkanlarının da bulunduğu 26 kişi gözaltına alındı.

Muş’a 135 kilometre uzaklıkta bulunan Malazgirt ilçesinde, BDP İlçe Başkanlığı önünde toplanan 26 kişilik grup, cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek için Bulanık Caddesi boyunca yürüyüşe geçti. İl merkezine yürümeyi hedefleyen ve ilçe çıkışındaki Hatun Köprüsü üzerinde polis tarafından durdurulan BDP’lilere geri dönmeleri konusunda çağrı yapıldı. Geri dönmeyeceklerini söyleyen ve oturma eylemi yapan BDP’lilere polis müdahale etti. Yapılan müdahalede aralarında Malazgirt Belediye Başkanı Nuri Balcı, İl Genel Meclisi üyeleri Şeyhmus Bülbül, Alparslan Kardan ve Ramazan Özek, Konakkuran Belde Belediye Başkanı Kemal Çetin ve BDP İlçe Başkanı Hüseyin Kalın’ın da bulunduğu 26 kişi gözaltına alındı.

Reklam
Reklam

Gözaltına alınanlar ifadeleri alınmak üzere Malazgirt İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken, ilçede gergin bekleyiş sürüyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: