Malezya "dünyanın en kötü arabası"nı savundu

KUALA LUMPUR (İHA) - Malezya hükümeti, dünyaca ünlü otomobil yazarı ve eleştirmeni Jeremy Clarkson tarafından "dünyadaki en kötü araba" olarak nitelenen Kelisa marka otomobillerini savundu.

Malezyalı otomobil imalatçısı Perodua şirketinin ürettiği araçlarla ilgili açıklamada bulunan Başbakanlık ofisinden bakan yardımcısı Abdürrahman Süleyman, Kelisa'nın İngiliz distribütörünün hiçbir şikayet almadığını belirtti. Resmi Bernama Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre, parlamentoda konuşan Süleyman, "Perodua, Birleşik Krallık'a 2001'den 2007'ye dek 2 bin 400 Kelisa marka otomobil üretti. Perodua'nın distribütörü ise Jeremy Clarkson'ınkine benzer hiçbir şikayet almadı" dedi. Süleyman ayrıca, Clarkson'u dergisinin satışlarını artırmaya çalışmakla suçlayarak, yorumların yalnızca Clarkson'un kişisel fikirleri olduğunu belirtti.
Bernama Haber Ajansı'nın haberine göre, Clarkson geçen sene yaptığı bir açıklamada Kelisa'nın "yalnızca kendi kategorisinde değil tüm dünyada en kötü araba olduğunu" söylemişti.

Reklam
Reklam

BBC'de "Top Gear" adlı otomobil programının sunucusu olan Clarkson, Kelisa marka otomobiller için daha önce de birçok kez eleştiride bulunmuştu.