"Mali disiplin devam ediyor"

İSTANBUL (İHA) - Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, mali disiplinin her konuda devam ettiğini ve halkın endişelenmesini gerektirecek bir durum olmadığını belirterek, "Şu anda halkımızı bekleyen bir elektrik zammı söz konusu değil" dedi.

Bakan Unakıtan, Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı ve Okan Üniversitesi'nin Princess Otel'de ortaklaşa düzenlediği "Kayıtlı Ekonomiye Geçiş" konulu sempozyuma katıldı. Sempozyumda yaptığı konuşmanın ardından

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sabancı'yla beraber basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Unakıtan, IMF Birinci Başkan Yardımcısı John Lipsky'nin dün yaptığı açıklamaları değerlendirdi. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, "Türkiye ekonomisiyle ilgili bir çok kişi her zaman fikirlerini ortaya koymuştur. Bu gayet doğal. Türk halkı endişelenmesin, her konuda mali disiplin devam ediyor. Enerji kipleriyle alakalı denetimler sürüyor. Daha önce Enerji bakanımızla toplantı yaptık. Şu anda halkımızı bekleyen bir elektrik zammı söz konusu değil" dedi. POAŞ'ın akaryakıt şirketlerine verdiği cezanın meclise takıldığı yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine Unakıtan, "Böyle bir şeyin meclise takılması söz konusu değil. Tebliğler yapıldı. Gereken yapılıyor" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Unakıtan, 'İstihdam ve vergilerle alakalı işadamlarının sizden beklentisi var, bu konuda ne diyeceksiniz?' sorusuna, "İstihdamda daha esneklik sağlamak gerekiyor. Bununla ilgili çalışmalar sürüyor. Vergilerle ilgili de yapısal çalışmalar devam ediyor. İstihdamda maliyeti düşürmek için uğraşıyoruz" cevabını verdi.
Bakan Unakıtan son olarak, "Kayıt dışıyla ilgili toplantıda söylediğim sözlerden, 'üyelerimizin içinde kayıt dışı olanlar söz konusu' şeklinde bir anlam çıkartılmış. Böyle bir şey söz konusu değil" ifadelerini kullandı.