Maliye Bakan Yardımcısı Cantimur: "Önceki Yıllarda Faizlere Giden Vergi Gelirleri, Şimdi Vatandaşa Hizmet Ve Yatırım Olarak Yansıyor"

Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, "Önceki yıllarda faizlere giden vergi gelirleri, şimdi vatandaşa hizmet ve yatırım olarak yansıyor" dedi.

Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, "Önceki yıllarda faizlere giden vergi gelirleri, şimdi vatandaşa hizmet ve yatırım olarak yansıyor" dedi.

Cantimur, Kütahya'nın Simav ilçesinde, Eynal Kaplıcaları'ndaki tesislerde AK Parti İlçe Başkanlığı yöneticileriyle düzenlediği istişare toplantısında, AK Parti iktidarı öncesi vergi gelirlerinin yüzde 86'sının faizlere, yüzde 14'ünün de yatırımlara harcandığını bildirdi.

Şimdi bu durumun tersine döndüğünü ifade eden Cantimur, vergi gelirlerinin yüzde 86'sının yatırımlara, yüzde 14'ünün ise faizlere harcandığını belirtti.

Reklam
Reklam

Cantimur, Türkiye'nin ekonomik bakımdan dünyanın saygın ülkeleri arasına girdiğini anlatarak, şöyle devam etti:

"2002 yılı öncesine kadar Türkiye'nin önemli faiz ödemeleri vardı. Bütçeden yatırımlara ayrılan pay küçülmüştü. Artık yollar, köprüler, hastaneler, devasa okullar, tüneller yapılıyor. Türkiye yatırımlarla yükseliyor. Önceki yıllarda faizlere giden vergi gelirleri, şimdi vatandaşa hizmet ve yatırım olarak yansıyor."

-"Halkımız, koalisyon hükümeti dönemlerine son vermiştir"-

Türkiye halkının, önceki yıllarda koalisyon hükümetleri dönemlerinde ciddi sorunlar yaşadığını savunan Cantimur, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki AK Parti hükümetlerinin, başarılı icraatlar yaparak kalkınmış bir Türkiye meydana getirdiğini kaydetti.

Cantimur, vatandaşların tek başına iktidarın önem ve değerini anlayıp seçim ve referandumlarda AK Parti'ye destek verdiğini dile getirerek, "Çünkü birinin gelip birinin gittiği koalisyon hükümetleri döneminde zorluğu ve yokluğu çeken hep halkımız olmuştu. Halkımız, koalisyon hükümeti dönemlerine son vermiştir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

AK Parti'nin başarısının, insana verilen değerden kaynaklandığına dikkati çeken Cantimur, 3 Kasım 2002'deki seçimlerle başlayan AK Parti rüzgarı ve hükümetlerinin insana hizmeti ön planda tuttuğunu, yatırımları sadece insan odaklı gerçekleştirdiğini söyleyerek, bunun, halka verilen değerin en açık ifadesi olduğunu sözlerine ekledi.

Muhabir: Zekeriya Türkel / Sedat Gök

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz