Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Bolu’da

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kayıt dışılığı önlemek için elektronik ticaretin kayıt altına alınmasına yönelik sistem...

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kayıt dışılığı önlemek için elektronik ticaretin kayıt altına alınmasına yönelik sistem geliştirildiğini söyleyerek, “2013 yılında 318 milyar liralık vergi geliri hedefliyoruz” dedi.

Gelir İdaresi Başkanlığı’nca düzenlenen ‘Yıllık Değerlendirme ve Hedef Belirleme Toplantısı’ Bolu’da yapıldı. Karacasu beldesinde bulunan Gazelle Otel’de yapılan toplantıya Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Şimşek, vergi dairesi başkanları ve defterdarlarla düzenli olarak bir araya geldiklerini belirterek, hem geleceğe ilişkin yol çizdiklerini hem de geçmişin değerlendirmesini yaptıklarını söyledi. Kayıt dışılığı önlemek için elektronik ticaretin kayıt altına alınmasına yönelik sistem geliştirdiklerini ifade eden Bakan Mehmet Şimşek, “2013 yılı bizim için çok önemli. Çünkü 318 milyar liralık vergi gelir hedefimiz var. Bütçede bu hedefi mutlaka tutturmamız lazım. Bu ülkenin harcamalarının sağlıklı vergi gelirleriyle yapılması gerekiyor. Hiçbir ülke borçlanarak bir yere varamaz. Taşıma suyla değirmen dönmez. Başkasının parasıyla bu işi yürütemeyiz. Bu ülkenin eğitimde, sağlıkta, altyapıda, araştırma ve geliştirmede son 10 yılda kat ettiği mesafe herkesin malumudur. Herkes görüyor ama şimdi geldiğimiz noktayı yeterli bulmuyoruz. Bu ülkeyi çok daha ileriye taşıma konusunda iddialıyız” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Türkiye'nin, cari açığını daralttığını ve enflasyonu son 44 yılın en düşük düzeyine indirdiğini söyleyen Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Her ne kadar önceki yıllara göre çok güçlü olmasa da vatandaşlarımıza iş bulduk. 700 bin civarında ve kamu finansman dengelerini iyileştirmeye devam ettik. Dolayısıyla geçen sene makro bilançomuza baktığımız zaman küresel şartları da dikkate alırsak, iyi bir yıldı diyebiliriz. Türkiye'nin son 10 yılda aşina olduğu rakamlara göre daha mütevazi rakamlardı ama biz 2013'den itibaren çıkış sürecinin içinde olacağız.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: