Maliye Bakanı Şimşek 1. Çeyrek Büyüme Rakamlarını Değerlendirdi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2013 yılının ilk çeyreğinde büyümenin yüzde 3 olarak gerçekleştiğine işaret ederek,...

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2013 yılının ilk çeyreğinde büyümenin yüzde 3 olarak gerçekleştiğine işaret ederek, "Yılın ikinci çeyreği ile birlikte büyümenin, hızlanarak OVP’de öngördüğümüz yüzde 4 seviyelerinde gerçekleşmesini bekliyoruz" dedi.

Maliye Bakanı Şimşek, 2013 yılı birinci çeyreği büyüme rakamlarını yazılı bir açıklamayla değerlendirdi. 2012’deki dengelenme sürecinin ardından büyümenin, 2013’ün ilk çeyreğinde tekrar ivme kazandığını belirten Şimşek, bu yılın ilk çeyreğinde iç talepteki ılımlı toparlanmanın katkısı ile ekonominin yüzde 3 büyüdüğünü kaydetti. İlk çeyrekte iç talebin büyümeye katkısının 3,1 puan olarak gerçekleştiğini ifade eden Şimşek şunları kaydetti: "Stoklar bu çeyrek itibarıyla büyümeye tekrar katkı yapmaya başlamıştır. Artan iç taleple birlikte net ihracatın büyümeye katkısı azalarak sıfırlanmıştır. Önümüzdeki dönemde güçlü kamu mali dengelerimiz, sağlam bankacılık sektörü ile reel sektör ve hane halkının güçlü bilanço yapısı büyümeyi destekleyecektir. Öte yandan tüketici kredilerindeki güçlü seyir de toparlanmayı olumlu yönde etkileyecektir. Ayrıca, dün açıklanan Nisan ayı sanayi üretim verileri de büyümenin ikinci çeyrekte hız kazandığını göstermektedir. Ekonomide yaşanan bu toparlanma ile birlikte cari açıkta da sınırlı bir artış yaşanmaktadır. 12 aylık cari açık Nisan ayı itibarıyla bir önceki aya göre 3,6 milyar dolar artarak 51,3 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. Yılın ikinci çeyreği ile birlikte büyümenin hızlanarak OVP’de öngördüğümüz yüzde 4 seviyelerinde gerçekleşmesini bekliyoruz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz