Maliye Bakanı Şimşek Batman'da

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sason ilçesinde Gençlik Merkezi ve Halk Eğitim Merkezi'nin açılışı amacıyla düzenlenen törene katıldı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sason ilçesinde Gençlik Merkezi ve Halk Eğitim Merkezi'nin açılışı amacıyla düzenlenen törene katıldı. Açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere Batman'a gelen Bakan Şimşek'i, kent girişinde Vali Azmi Çelik ve vatandaşlar karşıladı. Daha sonra Sason ilçesinde yapımı tamamlanan Gençlik Merkezi ve Halk Eğitim Merkezi'nin açılışı amacıyla düzenlenen törene katılan Şimşek, eğitime ve gençliğe büyük önem verdiklerini, bunu da sözde bırakmadıklarını, kaynak ayırdıklarını ve gerekli yatırımları yaptıklarını belirtti. Şimşek, Sason ilçesine de eğitim ve sağlık alanında büyük yatırımlar yaptıklarını dile getirerek, "Özellikle tarım ve sanayinin sınırlı olduğu bölge ve illerde eğitim altyapısını iyi oluşturursak, çocuklarımız iyi eğitim alırlarsa fırsat eşitliğini yakalamış oluruz" diye konuştu. Tarım alanında çiftçilere büyük destekler verdiklerini, 4 bin 500 arılı kovan dağıttıklarını, 300 dönümü kapsayacak şekilde 20 aileye çilek desteği sunduklarını vurgulayan Şimşek, ilçede ilk defa bir spor salonu yaptıklarını söyledi. "Hükümetimiz vatandaşını seviyor. Çünkü biz sizler için göreve geldik. Tabii ki sizden de bu ülkenin birliği, beraberliğinin pekişmesi ve güçlenmesi için katkı bekliyoruz. 2 bin lisanslı genç sporcuların artık güzel tesislerde spor yapmaları için kapalı spor salonu yaptık" diyen Şimşek, gençlerin de Halk Eğitim Merkezi'nde kendi alanlarında eğitim göreceğini, meslek öğreneceğini ve ailelerine, ekonomiye katkıda bulunacaklarını bildirdi. Bölgenin en büyük sorununun işsizlik olduğuna dikkati çeken Şimşek, "Biz eğer huzuru, kardeşliği, birliği ve beraberliği sağlarsak bu sorunların hepsini peyderpey çözeriz. Şu 10 yılda yapılanlara bir bakın, geleceğe ilişkin güzel bir göstergedir" şeklinde konuştu. Daha sonra Şimşek ve beraberindekiler Halk Eğitim Merkezi ve Gençlik Merkezi'nin açılışını yaparak, fotoğraf sergisi ile halı atölyelerini gezdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: