Maliye Bakanı Şimşek Batman'da: "Annelerimiz Üzülmesin, Ağlamasın Diyeelimizden Gelen Çabayı Gösteriyoruz"

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Annelerimiz üzülmesin, ağlamasın diye elimizden gelen çabayı gösteriyoruz" dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Annelerimiz üzülmesin, ağlamasın diye elimizden gelen çabayı gösteriyoruz" dedi.

Batman'a gelen Bakan Şimşek, AK parti İl Başkanlığında düzenlenen icra toplantısının ardından Laviva Park'ta Batman Barosu yönetimiyle basına kapalı gerçekleşen toplantıya katıldı.

Buradan merkeze bağlı Kösetarla köyüne geçen Şimşek, yapımı devam eden taziyevinde incelemede bulunduktan sonra bir süre köylülerle sohbet etti.

Çözüm sürecine köy halkı olarak büyük destek verdiklerini belirten köy imamı Tayyip Özer, "Süreçle binlerce can kurtarılıyor. Bu yüzden başta Başbakan olmak üzere ona destek verenlere, emeği geçenlere, bakanımıza ve BDP'ye teşekkür ederim" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bakan Şimşek, daha sonra 6 çocuk annesi 83 yaşındaki Emine Tirki'yi evinde ziyaret ederek, Anneler Günü'nü kutladı.

Kürtçe konuşan Tirki, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Barış olsun, kimse ölmesin. Başbakan Erdoğan'ı her akşam televizyonda izliyorum ve çok seviyorum" ifadelerini kullandı.

Şimşek ise bütün annelerin Annaler Günü'nü kutladığını kaydederek, "Türkiye'deki bütün anneler bizim annemiz. Annelerimiz üzülmesin, ağlamasın diye elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Bütün annelerin bu güzel gününü canı gönülden tebrik ediyoruz" şeklinde konuştu.

Gazetecilerin, "Bugün anneniz sağ olsaydı ona neler söylemek isterdiniz-" sorusuna Bakan Şimşek, "Ona, memlekette güzel şeyler oluyor, anneler ağlamasın diye Başbakanmız büyük bir risk alarak memleketin çok önemli sorununu çözüyor derdim" yanıtını verdi.

Muhabir: Yılmaz Ekinci / Özgür Ayaydın

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: