Maliye Bakanı Şimşek, Batman'da Öğrenci Yurdunun Temelini Attı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, memleketi Batman'da 200 kişilik kız öğrenci yurdunun temelini atarken, 200 kişilik...

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, memleketi Batman'da 200 kişilik kız öğrenci yurdunun temelini atarken, 200 kişilik erkek öğrenci yurdunun açılışını yaptı.

Temel atma törenine eşi Esra Şimşek ile katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, fitne, fesatlık çıkaranların anlattığı hikayelerin tutmadığını söyledi. Şimşek, "Fitne fesadı çıkaranların derdi ne size iş, aştır, ne sizin eğitiminizdir. Ne Sason'un, ne Batman'ın ne de Türkiye'nin gelişmesine destektir. İnanın onların derdi hak, hukuk, demokrasi değil. Çünkü Türkiye, temel hak ve özgürlükler anlamında, demokrasi anlamında ve her anlamda dünyanın en gelişmiş ülkeleri ile arayı kapatıyor. Türkiye, son yıllarda çok büyük bir gelişme içerisindedir. Onun için onların hikayeleri tutmuyor" dedi.

Reklam
Reklam

Bakan Şimşek, hükümetin her anlamda ülkenin önünü açtığını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi güçlü bir şekilde devam ettirirsek bu güzel ülkemize sahip çıkarsak, ülkenin her tarafı kalkınır, gelişir ve dünyayla daha iyi bir şekilde yarışma imkanı olur. Biz sadece olaya ekonomik açıdan bakmıyoruz, olaya sadece güvenlik açıdan bakmıyoruz. Bizim için tabii ki teröristle mücadele önemlidir. Terörle mücadele çok daha kapsamlıdır. Biz her alanda ülkemizin önünü açıyoruz ve daha fazlasını yapacağız."

Konuşma sonrasında Bakan Şimşek, eşi Esra Şimşek, Batman Valisi Ahmet Turhan ve beraberindeki heyet, 200 kişilik kız öğrenci yurdunun temelini atmak için butona bastı.

Temel atma töreninin ardından Bakan Şimşek ve Esi Esra Şimşek parkta oturan kadınların yanına giderek Anneler Günü'nü kutladı. Şimşek çifti, Sasonlu annelere Anneler Günü dolayısıyla çeşitli hediyeler de verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: