Maliye Bakanı Şimşek: Küresel Kriz Varken Yüzde 2,2’lik Bir Büyüme Başarıdır

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yüzde 2,2'lik 2012 büyümesini 'başarı' olarak niteledi. Küresel krize dikkat çeken...

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yüzde 2,2'lik 2012 büyümesini 'başarı' olarak niteledi. Küresel krize dikkat çeken Şimşek, krizin yaşandığı ülkelerle ticaret yapan Türkiye’nin yüzde 2,2 büyümesininin önemli olduğunu kaydetti.

Bakan Şimşek, 2012 büyümesi ile ilgili yaptığı açıklamada, 2013 yılında büyümenin dengeli gerçekleşeceğini belirterek, şunları aktardı:

"Enflasyonist baskılardaki azalmaya paralel olarak para politikasındaki esneklik ile piyasalarda ve reel sektörde artan güven ortamı iç talepteki toparlanmayı olumlu yönde etkileyecektir. Bunun yanı sıra güçlü kamu mali dengelerimiz, sağlam bankacılık ve reel sektör bilançoları ile hanehalkının sağlam yapısı da büyümeyi destekleyecektir. Bu çerçevede bu yıl büyümenin Orta Vadeli Program (OVP)’da öngördüğümüz üzere yüzde 4 civarında gerçekleşmesini bekliyoruz."

Reklam
Reklam

Cari açığın geçen yıla oranla 28 milyar dolar azaldığını vurgulayan Şimşek, enflasyonun da yüzde 6,2 ile son 44 yılın en düşük seviyesine indiğini ekledi. Bütün bunların Türkiye açısından bir kazanım olduğunu kaydeden Bakan Şimşek, son bir yılda bir milyon istihdam oluştuğuna da dikkat çekti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: