Maliye Bakanı Şimşek Nevşehir’de

AK Parti Genel Merkezi AR-GE Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Barış Süreci' konulu konferansa katılmak üzere Nevşehir’e...

AK Parti Genel Merkezi AR-GE Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Barış Süreci' konulu konferansa katılmak üzere Nevşehir’e gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Nevşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş'ı ziyaretinin ardından Nevşehir Belediyesi’ne gelişinde Belediye Başkanı tarafından karşılanan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, daha sonra Zabıta Müdürlüğü tören mangasını selamladı.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir’de hizmetlerin verimliliği açısından her kesimle uyumlu bir çalışma örneğinin gösterildiğini dile getirerek, “Ortaya konulan siyasi düşünce ile bugüne kadar başımız dik, alnımız açık olarak bir siyasi çalışmanın içerisinde olduk. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere hükumetimizin tüm kabine üyelerine teşekkür ediyoruz. Özellikle 8-9 yıllık süreçte 1 milyar lirayı aşkın bir yatırım sağlandı. Önümüzdeki dönemde projelendirdiğimiz yatırımlar ise 1 milyar lirayı aşıyor. Kısa süre içerisinde bu yatırımları da hayata geçireceğimize inanıyorum'' dedi.

Reklam
Reklam

Nevşehir’in köklü kültür ve medeniyetlere sahip kadim bir şehir olduğunu vurgulayan Ünver, TOKİ ile iş birliği halinde yürütülen Nevşehir Kalesi ve çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılan araştırma ve incelemeler ışığında 780 bin metrekarelik bir alanda 113 metre yüksekliğe sahip dünyanın en büyük yer altı kentinin tespit edildiğini aktardı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de Nevşehir’in her şeyi ile uyumlu çalışma yönteminin oldukça başarılı bir şekilde ortaya konulduğunun şehrin genel dokusundan belli olduğunu belirterek, ''Sayın Belediye Başkanının bütçeyi maliye ölçeğinde oldukça iyi yönettiği gerçeği ortaya çıkıyor. Nevşehir sahip olduğu turizm birikimleri ile Türkiye’nin dışa açılan en önemli kapılarından biri. Nevşehir’de gözlemlediğim bu birlik ve beraberlik ruhu, başarının ortaya çıkması için en temel taşlar arasındadır. Bunun rekabette istenilen hedefe ulaşılmada oldukça önemli olduğu da bir gerçek. Kimi yerlerde de kaynaklar vardır ama Nevşehir’deki bu iş birliği ortaya konulamaz ise istediğiniz kadar çabalayın başarı sağlanamaz. Bizi ilgilendiren projelerle ilgili olarak Nevşehir için her türlü desteği vermeye hazırız'' dedi.

Reklam
Reklam

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, ziyaretin anısına Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e Avanos toprağından yapılı çini tabak, eşi Esra Şimşek’e de Hitit Amforası ve Nevşehir Belediyesi’nin kültür yayınlarından oluşan bir set hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz