Maliye Bakanı Şimşek Ve Eşi Kapadokya’da Balon Keyfi Yaptı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, eşi Esra Şimşek’le birlikte sıcak hava balonuna binerek peribacaları ile kaplı...

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, eşi Esra Şimşek’le birlikte sıcak hava balonuna binerek peribacaları ile kaplı vadilere sahip Kapadokya bölgesini havadan izledi. Bakan Şimşek, gökyüzünden Kapadokya’nın güzelliklerini fotoğraf makinesi ile görüntüledi.

Balon şirketine ait minibüsle, sabah erken saatlerde Nevşehir merkeze bağlı Göreme beldesinde bulunan uçuş alanına gelen Bakan Şimşek ve eşi, Vali Abdurrahman Savaş ve eşi Hafize Savaş, Nevşehir milletvekilleri Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider ve korumalardan oluşan 10 kişiye balon pilotu Altan Telcin, uçuş hakkında bilgi verdi. Firma görevlileri tarafından balonda bulunanların tespiti ile istendiği takdirde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne iletilmek üzere saklanan ve yolcu manifestosu denilen liste imzalatıldı. İmza atarken Bakan Şimşek’in eşi Esra Şimşek, “Bilerek, isteyerek kabul ediyoruz öbür tarafa gitmeyi biz diye imza atıyoruz” şeklinde espri yaptı ve besmele çektikten sonra imzasını attı.

Reklam
Reklam

Balonun 8 milyon 750 bin Euro tutarında da ferdi kaza sigortası bulunduğu bildirildi. Pilot Telcin’in tehlike anında yapılması gerekenleri anlatmasının ardından uygulamalı olarak da yapan Bakan Şimşek ve beraberindekiler, daha sonra yerden 600 metre havalanarak Güllüdere, Aşk Vadisi, Göreme ve Erciyes’e kadar bölgenin doğal güzelliklerini havadan görme fırsatı ve fotoğraflama imkanı buldu. Bakan Şimşek ve eşi ile beraberindekileri taşıyan balon, yaklaşık 45 dakika süren uçuşun ardından Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesinde bulunan boş bir araziye indi.

Bakan Şimşek, burada kendisini bekleyen gazetecilere balonun içinde yaptığı açıklamada, “Çok güzel bir deneyim, hava da çok güzel. Sabah erkenden yüzlerce balon yukarıda. Zaten Kapadokya muazzam bir dünya harikası. Çok güzel oldu, iyi bir deneyim. Sektör bayağı gelişmiş. Kaptanımız da anlattı. Dünyada en fazla ticari balon uçuran ülke Türkiye.” dedi.

Bir basın mensubunun, “Türkiye’de enflasyon düşüşe geçiyor, siz Maliye Bakanı olarak uçuşa geçtiniz?” sorusuna karşılık Şimşek, “Türkiye, 40 yıl boyunca zaman zaman üç hane, ortalamada ise iki haneli enflasyon sürecini yaşadı. Enflasyon bir anlamda modern hırsızlık. Özellikle sabit geliri olanlardan. İlk defa bizim hükümetimiz döneminde neredeyse yarım asrın en düşük düzeyine düşürdük. Şu anda yüzde 6 civarındadır. Ama hedefimiz düşük, tek haneli rakamlar. İnşaallah Türkiye, bunu da önümüzdeki yıllarda başaracak. Enflasyon temel sorun olmaktan neredeyse çıkmış noktada. O açıdan büyük bir başarı.” cevabını verdi.

Reklam
Reklam

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in eşi Esra Şimşek ise “Herkese tavsiye ediyorum, gayet zevkli bir seyahat oldu aslında. İlk defa biniyorum. Önce biraz korktum ama sonra bayağı keyifliydi. Türkiye’den herkesi buraya bekliyoruz.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: