Maliye Bakanlığı Vergi Tahakkuk Ve Tahsilat Verilerini Açıkladı

Erzurum bu yılın ilk üç ayında Türkiye iller sıralamasında vergi tahakkukunda 31, tahsilatta 30, tahsilatın...

Erzurum bu yılın ilk üç ayında Türkiye iller sıralamasında vergi tahakkukunda 31, tahsilatta 30, tahsilatın tahakkuka oranı bakımından ise 38’inci sırada yer aldı. Önceki yıllarda tahsilatın tahakkuka oranı bakımından iller sıralamasında 50’inci sıralarda olan Erzurum, 2013 yılında 14 sıra birden atladı.

MART AYI VERİLERİ

Maliye Bakanlığı Vergi tahakkuk ve tahsilat verilerini açıkladı. Erzurum’da mart ayında 397.7 milyon olarak tahakkuk eden verginin 157 milyon TL’lik bölümünün tahsil edildiği bildirildi. Erzurum’da üç aylık ölçütte vergi tahsilatının tahakkuka oranı yüzde 39.4 olarak kaydedildi.

Reklam
Reklam

ERZURUM’UN PAYI

Erzurum’un tahakkuk eden vergi payı Türkiye’de yüzde 0.28, Doğu Anadolu’da yüzde 18.7, Kuzeydoğu’da yüzde 49.4, KUDAKA sorumluluk bölgesinde ise yüzde 76.3 olarak gerçekleşti. Tahsil edilen vergi payı ise ülke toplamında yüzde 0.20, Doğu Anadolu’da yüzde 20, Kuzeydoğu’da yüzde 50.6, KUDAKA Bölgesinde ise yüzde 75.3 olarak kaydedildi.

Erzurum vergide tahsilatın tahakkuka oranı bakımından Doğu Anadolu’da 8, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesinde 4, KUDAKA’da ise üçüncü sırada yer aldı. İlin tahsilat oranı Türkiye ortalamasından yüzde 16, KUDAKA ortalamasından ise yüzde 2 oranında düşük, Kuzeydoğu ortalamasından yüzde 1, Doğu Anadolu Bölge ortalamasından ise yüzde 2.4 oranında yüksek çıktı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: