Maliye'den 'geçici işçi' seferberliği

ANKARA(ANKA)-Erken seçim kararı veren Hükümet, 6 ay süre olmasına rağmen geçici işçilerin kadroya alınması konusunda çalışmalara hız verdi. Maliye Bakanlığı 30'a yakın kamu kurum ve kuruluşunu 9 Mayıs'ta toplantıya çağırırken, yasa kapsamında yaklaşık 219 bin işçi kadroya alınacak. Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından kurumlara gönderilen yazıda, bu konuda ortaya çıkabilecek sorunların ve çözümlerin değerlendirileceği bildirildi.

Hükümet'in erken seçim kararı sayısı 219 bini bulan geçici işçilere yarayacak. Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü geçici işçilerin kadroya alınması konusundaki çalışmalarını hızlandırdı. Yetkililer, 6 ay olarak öngörülen sürenin öne çekilerek geçici işçilerin seçim öncesi kadroya alınacağını belirttiler. Yasa'nın kabul edildiği 4 Nisan 2007 tarihinden itibaren kurumların kadroya alınacak işçilerin toplam çalışma süreleri, sosyal güvenlik kurumuna tabi toplam çalışma süreleri, eğitim durumları, önerilen kadro veya pozisyon unvanlarına ilişkin tekliflerin 90 gün içinde Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı'na gönderilmesi öngörüldü.

Reklam
Reklam

Geçiş işlemlerinin de Devlet Personel Başkanlığı'nın görüşü üzerine Maliye Bakanlığı'nın izni ile Yasa'nın yayım tarihinden itibaren 6 ay içinde tamamlanması öngörülüyor. Maliye Bakanlığı Yasa'nın sağlıklı bir şekilde uygulanması ve işlemlerin bitirilmesi amacıyla kamu kurumlarının katılımıyla toplantı yapmaya karar verdi. Toplantıya, Anayasa Mahkemesi Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Gümrük Müsteşarlığı, bakanlıklar, Vakıflar ve İller Bankası gibi kurum ve kuruluşlar 9 Mayıs'ta yapılacak toplantıya üst düzey yöneticilerle katılacak.