Malkara'da atık yağlar toplanıyor

Malkara Belediyesi Atık Yağları toplama çalışmalarına başladı

Malkara Belediyesi çevre ve insan sağlığının korunması kapsamında atık yağ toplama çalışmalarına başladı. Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği gereğince 2008 yılından itibaren konutlardan Bitkisel atık yağların toplanması konusunda Belediyelere verilen sorumluluk kapsamında yürütülen çalışmaların neticesinde Malkara Belediyesi tarafından Camiatik Mahallesinde bulunan Gürtunca ve TEK 2 sitelerine 5 adet bitkisel atık yağ bidonu koyulmuştur. Çalışmaların devamında bitkisel atık yağ toplama faaliyetleri bütün mahallelerde yaygınlaştırılacaktır.

Reklam
Reklam

Malkara Belediyesinden yapılan açıklamada; “Mutfaklardan çıkan bitkisel atık yağların, cam kavanozlarda veya plastik kaplarda, ağızları sıkı kapalı bir şekilde (ör: PET şişeler,5 litrelik su damacanaları) biriktirilerek, Malkara Belediyesi’nin katkıları ile hazırlanan ve lisanslı firma tarafından dağıtılan mavi renkli bidonların içine koyularak muhafaza edilebileceği belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz