Malkara'da, "Çocukları Kazalardan Koruma Eğitimi" Semineri Düzenledi

Malkara Eğitim Kültür ve Tanıtma Derneği, Bankalar Birliği ile ortaklaşa, "Çocukları Kazalardan Koruma" konulu eğitim seminer düzenledi.

Malkara Eğitim Kültür ve Tanıtma Derneği, Bankalar Birliği ile ortaklaşa, "Çocukları Kazalardan Koruma" konulu eğitim seminer düzenledi.

Malkara Kültür Sarayı'nda verilen eğitim seminerine katılan Çocuk Acil Tıp ve Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof.Dr. Metin Karaböcüoğlu, slayt gösterisi eşliğinde yaptığı sunumda, çocukların ölüm nedenleri arasında ev kazalarının önemli bir yer tutuğunu belirterek, şunları söyledi:

"Çocuk ölümlerinin yüzde 37,6'sı yeni doğan dönemine aittir. Yüzde 3,6'sı trafik kazaları ile boğulmalar, yanıklar ve zehirlenmeler başta olmak üzere ev kazalarında meydana geliyor. Türkiye'de her gün 10 dan fazla çocuk kazalar sonucu hayatını kaybetmektedir."

Reklam
Reklam

Evlerde anne ve babalar tarafından alınacak küçük önlemlerle kazaların bir çoğunun önlenebilir olduğunu belirten Prof.Dr. Karaböcüoğlu, eğitim seminerine katılanlara, katılım sertifikası, çocukları kazalardan koruma eğitim CD'si ve kazaları konu alan bilgilendirici hediyeler verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: