Malkara’da ‘osmanlıyı Doğru Anlamak’ Konulu Konferans

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Malkara Yüksek Okulu Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Fen Edebiyat...

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Malkara Yüksek Okulu Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Fen Edebiyat Fakültesi Yeniçağ Tarihi Ana Bilimdalı Başkanı Prof. dr. Ahmet Şimşirgil' in konuşmacı olarak katılımda bulunduğu konferans Malkaralılar tarafından büyük ilgi gördü.

Malkara Kültür Sarayı Sinema ve Konferans Salonu’nda gerçekleşen ‘Osmanlıyı Doğru Anlamak’ konulu konferansa Malkara Yüksek Okul Müdürü Doç. Dr. Murat Taşan, Malkara Yüksek Okulu öğretim görevlileri, Malkara belediye başkan yardımcıları Nermin Tuna ve Hasan Eğilmez, daire müdürleri yüksek okul öğrencileri ve Malkara halkı katıldı.

Reklam
Reklam

Konferans saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başladı. Malkara Yüksek Okul Müdürü Doç. Dr. Murat Taşan yapmış olduğu konuşmasında, “Tarih bilinciyle insan kendi hayatının ve tarihinin anlamını, amacını soruşturmaya ve sorgulamaya da başlamıştır. Geçmişini bilen ve merak eden, yanlış da olsa bilmeye çalışan, gelecek endişesi olan, geleceğe dönük bazı tahminler yapan, tek varlık insandır bu bakımdan insanı tarih bilgisinden ve tarih bilincinden somutlayamayız gençlerimizin sevgili öğrencilerimizin doğru tarih bilincine sahip olmalarında büyük katkılar sağlayacak konferansımıza katılan misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Prof. Dr. Ahmet Şimşirigil'in öz geçmişi ve eserleri okunarak kürsüye davet edildi.

Söz alan Prof dr Ahmet Şimşirgil, “Neden bu kadar Osmanlıya düşmanlık yapılıyor. Bugün Osmanlı’nın bıraktığı topraklarda 64 tane irili ufaklı devlet var ve bu devletlerin tamamı ulus devlet olarak ortaya çıktı. Ulus devletler imparatorluğun düşmanıdır, genellikle düşmanlık ederler. Osmanlıyı yıkabilmek için 300 senedir bunun planları yapılmaktadır. 1500’lerden itibaren Osmanlı Devleti sürekli olarak kötülenmiştir. Bu devletlerin Osmanlı’yı kötülemeainin nedeni korkmalarıdır. Bu gün bu şimdiki demokrasi adamlarında da oluyor. Bugün devleti hangi siyasi parti lideri ele alıyorsa hep ‘enkaz devir aldık bunun düzelteceğiz’ diyor. Bu olayda aynen buna benzemektedir. 1970'e kadar Osmanlı tarihi ders kitabı olarak okutuluyordu. 1983 yılından sonra kaldırılarak Avrupalı tarihçilerin eserlerini kendilerine kaynak olarak almaya başladılar bu da tarihimizin unutulmuş olduğunu gösteriyor.” dedi. Şimşirgil sözlerinin devamında ise televizyonlarda yayınlanan tarih filmlerinin geçekle hiç bir ilgisinin olmadığını filmlerdeki gibi padişahların kazandıkları toprakları harem odalarında kazanmadıklarını belirterek 1526 yılında yapılan Mohaç Muharabesi’ni örnek verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz