Malkara'da Yeni Devlet Hastanesi'nin Kıble Tayini Yapıldı

Murat YAYIN / MALKARA Makara'da  yeni yapılan 70 yataklı Devlet Hastanesi'nin içerisinde bulunan mescidin kıblesi Malkara Müftülüğü tarafından en eski yöntemlerden

Murat YAYIN / MALKARA Makara'da yeni yapılan 70 yataklı Devlet Hastanesi'nin içerisinde bulunan mescidin kıblesi Malkara Müftülüğü tarafından en eski yöntemlerden biriyle çıtalar dikilerek müftü vekili ve imamlar tarafından kıble saati ölçümüyle belirlendi.
Kıble saatinde güneşin bulunduğu konumun kıbleyi gösterdiğini belirten Malkara Müftü Vekili Süleyman Pek, "Hastanenin içinde yer alan mescidin kıblesini belirlemek amacıyla çıtalarla ölçümler yaptık. Yapılan ölçümler neticesinde kıblenin yönü belirledik. Daha sonra da pusulayla da ölçtük" dedi.
Malkara Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Serhat Göçer, hastanenin dün itibariyle yüklenici firmadan teslim alındığını belirterek, "Bugün saat 17.00'de acil servis yeni hastanesindeki yerinde hizmet vermeye başlayacak. Pazartesi gününden itibaren de poliklinik hizmetleri de verilmeye başlanacak" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz